Căutare Live

Meniul zilei la Super Neatza, 26 octombrie 2021, gătit de chef Nicolai Tand: Tartă cu praz, musaca de legume și salată de sfeclă

În ediția din 26 octombrie 2021, de la Super Neatza, chef Nicolai Tand, bucătarul îndrăgit al emisiunii, a preparat un întreg meniu delicios ce conține o tartă cu praz, musaca de legume și salată de sfeclă.

Colaj de poze cu meniul zilei la Super Neatza, 26 octombrie 2021, și matinalii prezentând rețetele de: Tartă cu praz, musaca de legume și salată de sfeclă

Neatza cu Răzvan și Dani

Așa cum ne-a obișnuit de când s-a alăturat emisiunii Super Neatza, chef Nicolai Tand prepară în cadrul matinalului nu o rețetă ci un meniu complet, pentru întreaga zi. În ediția din 26 octombrie 2021 a ales să gătească trei rețete delicioase: tartă cu praz, musaca de legume și salată de sfeclă roșie coaptă și asezonată cu un dressing de muștar.

Tarta cu praz poate fi servită ca aperitiv, iar musacaua din cartofi cu multe legume este completată de salata de sfeclă roșie cu gust dulce-picant.

Ingrediente și mod de preparare pentru rețetele de tartă cu praz, musaca de legume și salată de sfeclă

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un meniu delicios pentru întreaga zi.

Ingrediente pentru tarta cu praz:

  • aluat clasic de tartă( unt, făină, sare, ou)
  • 500 gr brânză sărată
  • 2 linguri smântână
  • 2 ouă
  • 2 fire de praz

Mod de preparare pentru tarta cu praz

Rețeta aluatului clasic pentru tartă a mai prezentat-o chef Nicolai Tand și anterior - Vedeți aici rețeta.

Pentru umplutură, se amestecă brânza cu smântâna, ouăle și rondele de praz. Se tapetează forma de tartă pe interior cu aluatul clasic și se adaugă umplutura. Se nivelează frumos și se coace la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.

Citește și: Rețeta zilei preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 20 octombrie 2021. Patru moduri de a găti fasolea albă

Ingrediente pentru musaca de cartofi cu legume:

  • 500 gr cartofi albi
  • 2 buc. ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 fir de praz
  • 2 ardei
  • 1 rădăcină de țelină
  • 200 gr pastă de roșii
  • sare și piper
  • 2 linguri de ulei
  • 4 foi de plăcintă
Citește și
mihai-petre-stă-pe-scaun-alături-de-elwira-irina-fodor-lidia-buble-oase-estera-și-echipa-asia-express
Ce echipă a câștigat Asia Express, sezonul 4! Drumul Împăraților și-a ales învingătorii
Ce echipă a câștigat Asia Express, sezonul 4! Drumul Împăraților și-a ales învingătorii
cuza-emi-două-ipostaze-diferite
EXCLUSIV. Ce au declarat Emi și Cuza, după finala Asia Express
EXCLUSIV. Ce au declarat Emi și Cuza, după finala Asia Express
mihai-petre-elwira-se-îmbrățișează-și-au-coroane-pe-cap
EXCLUSIV. Mihai Petre și Elwira, primele reacții după ce au câștigat sezonul 4 din Asia Express - Drumul Împăraților
EXCLUSIV. Mihai Petre și Elwira, primele reacții după ce au câștigat sezonul 4 din Asia Express - Drumul Împăraților
Mai multe articole

Mod de preparare pentru rețeta de musaca cu legume

Cartofii se curăță, se toacă în cuburi și se pun la fiert în apă cu sare.

Pentru umplutură, se curăță legumele, se toacă mărint și se trag la tigaie în puțin ulei. Se asezonează cu sare și piper. Când sunt bine pătrunse, se adaugă pasta de roșii și alte condimente, după gust. Se lasă la temperat până când sunt gata și cartofii.

Pentru a asambla și coace delicioasa musaca de legume, se ia o tavă de copt și se tapetează cu hârtie de copt.

Se asamblează câte 2 foi de plăcintă unse cu ulei între ele, iar în interior se pune un rând de cartofi scurși și ușor striviți, apoi umplutura de legume și din nou un rând de cartofi. Se acoperă cu alte două foi de plăcintă unse cu ulei și se coace la 180 de grade, pentru 30-40 de minute.

Citește și: Pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde, rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021

Ingrediente pentru rețeta de salată de sfeclă roșie:

  • sfeclă roșie coaptă
  • muștar
  • miere
  • suc de lămâie
  • ulei de măsline și ulei de floarea soarelui
  • sare și piper
  • semințe de fenicul

Mod de preparare pentru rețeta de salată de sfeclă roșie

Sfecla roșie se unge cu albuș de ou și se presară cu sare, apoi se împachetează în staniol și se coace pentru 2 ore la 200 de grade. După coacere, se curăță și se dă pe răzătoarea mare. Se prepară un dressing ca o maioneză din muștar cu cele două tipuri de ulei și se asezonează cu condimentele.

Se amestecă sfecla roșie cu dressingul pe bază de muștar și se servește alături de musacaua de legume.

Spor la preparat rețetele de tartă cu praz, musaca de legume și salată de sfeclă și poftă bună la savurat!

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 25 octombrie 2021: Pâine cu dovleac și cremă de brânzeturi fructată... Fashion House Pallady, al doilea centru outlet din România, locul perfect pentru city break de shopping (P)...
Ultimele știri