Tartă cu ceapă caramelizată, lasagna delicioasă și banane caramelizate, rețetele lui Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand,a gătit la Neatza cu Răzvan și Dani, tartă cu ceapă caramelizată, lasagna delicioasă și banane caramelizate, un meniu complet pentru întreaga zi.

Colaj de poze cu preparatele lui Nicolai la Neatza cu Răzvan și Dani: lasagna, tartă cu ceapă și banane caramelizate

Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că Nicolai Tand, iscusitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani obișnuiește să gătească nu una ci mai multe rețete în platoul de la Neatza, a preparat de data aceasta tartă cu ceapă caramelizată, lasagna delicioasă și banane caramelizate, dar și o salată de roșii cu ridichi.

Dacă erați în pană de idei ce meniu să pregătiți într-una din zile, iată că Nicolai vă vine în ajutor cu ideile lui culinare, interesante și inepuizabile.

Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit pentru cele trei rețete și pașii necesari pentru prepararea acestora.

Rețetă de tartă cu ceapă caramelizată - Ingrediente

  • 3-4 buc. ceapă
  • 1 lingură zahăr brun
  • 50 gr unt
  • 50 ml vin
  • ierburi aromate
  • 400 gr aluat foietaj

Rețetă de tartă cu ceapă caramelizată - Mod de preparare

Se curăță ceapa și se toacă în rondele mai grosiere. Se pune untul la topit cu foarte puțin ulei, pentru a nu se arde și se adaugă zahărul brun și rondelele de ceapă. Se amestecă ceapa să se caramelizeze pe toate părțile, apoi se adaugă ierburi aromate și vinul și se lasă să fiarbă la foc încet până se evaporă alcoolul. Se transferă ceapa caramelizată cu sos cu tot într-un vas termorezistent și se așazădeasupra o foaie de aluat foietaj. Se înțeapă aluatul din loc în loc pentru a nu se deforma în timpul procesului termic.

Citește și: Tartă cu roșii condimentate și paste cu feta și roșii, rețeta lui Chef Nicolai Tand de la Neatza de Weekend

Tarta cu ceapă caramelizată se coace la 180 de grade pentru 30-35 de minute. După coacere se lasă să se tempereze și se răstoarnă invers pe un platou, pentru a se vedea frumos rondelele de ceapă.

Rețetă de lasagna - Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 2 vinete

Pentru umplutură:

  • 350 gr carne de porc tocată
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină țelină, mică
  • 1 ardei gras, roșu
  • 100 gr pastă de roșii
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Pentru sos bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 1/4 linguriță zahăr

Pentru sosul de roșii:

  • 450 g pastă de roșii
  • frunze de busuioc
  • 2 căței de usturoi

Pentru gratinat:

  • puțin cașcaval ras
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână

Rețetă de lasagna - Mod de preparare

Se pregătesc mai întâi sosurile și umplutura.

Pentru umplutură, se toacă legumele și se călesc în uleiul încins, apoi, se adaugm carnea tocată și se amestecăbine totul la foc mediu. se potrivește gustul cu sare, piper și cimbru, iar când carnea este bine preparată, se adaugă pasta de roșii. Se mai lasă sosul să fiarbă 5-6 minute, apoi se dă la rece și se adaugă verdeața tocată.

Pentru sosul bechamel, se pune untul la topit, apoi se adăugă toată făina, amestecând bine până se hidratează și absoarbe tot untul. Se toarnă treptat, laptele fierbinte, amestecând intens, până se îngroașă ca o ciulama. Se potrivește gustul sosului bechamel cu sare, piper alb, măcinat, puțin zahăr și nucșoară, apoi se stinge focul și se lasă sosul să se tempereze.

Între timp, se spală vinetele, se scurg și se feliază în fâșii de 1,5 cm care se presară cu sare și se lasă la odihnit pentru a elimina sucul amărui. Feliile de vinete se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline și se rumenesc pe grill, pe ambele părți. Foile de lasagna se scufundă în apă fiartă pentru 1 minut, pentru a se hidrata.

Citește și: Lasagna cu vinete la cuptor și lipii cu ierburi aromate

Se unge o formă termorezistentă cu puțin unt, se punem un strat din sosul de roșii la bază, apoi un strat din foi de lasagna, carne tocată peste ele, strat din felii de vinete, iar carne tocată, foi lasagna și sosul bechamel deasupra. Se răzuiește cașcavalul și se dă forma la cuptor pentru 15 minute, până când lasagna se gratinează frumos.

Rețetă de banane caramelizate - Ingrediente

  • 2 banane
  • 2-3 linguri de zahăr brun
  • 30 gr unt
  • crumble de biscuiți
  • ciocolată răzuită

Rețetă de banane caramelizate - Mod de preparare

Se caramelizează zahărul într-o tigaie, se adaugă untul, apoi felii de banane, nedecojite și se rumenesc frumos pe ambele părți. Se servesc delicioasele banane caramelizate, presărate cu biscuiți digestivi sfărâmați și ciocolată răzuită.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri