Antena Căutare

Interviu galactic cu Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român! „Când am ajuns în Orășelul Stelar...”

 Pe 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a devenit primul și singurul român care a zburat în Spațiul Cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu șapte zile, 20 de ore și 42 de minute!

Pe 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a devenit primul și singurul român care a zburat în Spațiul Cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu șapte zile, 20 de ore și 42 de minute!

Te-ai întrebat vreodată ce fac astronauții, atunci când nu sunt plecați într-o misiune spațială? Reporterul Lucsandra Săndulescu al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani a stat de vorbă cu Dumitru Prunariu și a aflat mai multe nu doar despre viața pe care o duce acum, ci și despre modul în care astronautul român a ajuns să fie selectat și trimis în Spațiu, în urmă cu 38 de ani!

CUM A ÎNCEPUT TOTUL

Drumul vieţii îl duce la Facultatea de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității "Politehnica" din București pe care o şi termină în 1976. Doi ani mai târziu, este selecţionat, alături de Dumitru Dediu, pentru misiunea spațiala Româno-Sovietice Intercosmos.

Timp de trei ani, în perioada martie 1978-mai 1981, Dumitru Prunariu și Dediu urmează o pregătire de specialitate în calitate de candidați cosmonauți în cadrul Centrului de Pregătire a Cosmonauților "Iuri Gagarin" din Zviozdnîi Gorodok - „Orășelul Stelar” (aflat în apropiere de Moscova).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Au trecut 38 de ani de când Dumitru Prunariu a zburat în Spațiu și a devenit primul și singurul cosmonaut român cu o asemenea performanță. În cadrul interviului acordat celor de la Neatza cu Răzvan și Dani, acesta a dezvăluit cum a decurs misiunea, ce s-a întâmplat după și cum arăta lumea, acum 38 de ani!

Cătălin Scărlătescu, cel mai tare joc de petreceri! Cum stă treaba cu Ruleta bucătarului?... Dani Oțil, deranjat de doi tineri care se sărutau cu foc într-o mașină: ”Le-am dat două claxoane! Atâta limbă n-am mai f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x