Antena Căutare

Răceală sau gripă? Diagnosticul greșit te poate costa viața! Cum te ferești de boală

Schimbările bruște ale vremii produc un dezechilibru în interiorul organismului și implicit al imunității, favorizând apariția virozelor și pneumoniilor! Cum faci diferența între răceală și gripă și cum te ferești de boală?

Un reporter al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani a fost la Institutul Național de Boli Prof. Matei Balș pentru a afla mai multe despre pericolul cu care se confruntă românii toamna: răceala și gripa!

Vremea se răcește și astfel vor apărea cazurile de gripă și infecții ale căilor respiratorii.

Se pare că anul acesta pericolul este mai mare, căci virusul gripal a început să circule cu două luni mai devreme decât în mod obișnuit, motiv pentru care românii sunt încurajați să ia măsuri de igienă și de prevenție. Vaccinul antigripal este un bun mod de-a te proteja de această boală. Totuși, ce alte metode de prevenție există pentru a te feri de gripă?

Cea mai bună metodă de-a te feri de gripă este vaccinul antigripal, dar și folosirea de șervețele de unică folosință, spălatul pe mâini și grija la sistemul imunitar.

Răceală sau gripă? Diagnosticul greșit te poate costa viața! Cum te ferești de boală

Simptome pentru răceală și gripă

Dacă ai gripă sau răceală, specialiștii încurajează să stai acasă până la vindecare, pentru a nu răspândi virusul în jur.

Care este diferența între gripă și răceală?

Spre deosebire de răceală sau alte viroze respiratorii, gripa poate cauza și alte complicații, ce se pot dovedi chiar mortale.

Specialiștii recomandă să nu folosim antibioticele incorect și să facem distincția corectă între răceală și gripă!

Urmărește materialele celor de la Neatza cu Răzvan și Dani ca să afli totul despre răceală sau gripă:

Chinezii au dezvăluit secretul: cum tencuiești sau zugrăvești un perete în doar două minute! Așa fac ei blocurile peste ... Jorge face senzație cu ultimul său videoclip, filmat la Londra! Piesa ”Blind” e cea mai frumoasă declarație de dragoste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x