Căutare Live

Alina Dumitru antrenează următoarea generație de campioni: „Trebuie să lucrăm mai mult la ambiție, la dorință”

Interviu cu o campioană! Alina Dumitru antrenează copiii de la echipa de judo CSA Steaua. 

Interviu cu o campioană! Alina Dumitru antrenează copiii de la echipa de judo CSA Steaua.

Nimeni nu știe mai bine decât Alina Dumitru secretele marilor victorii. Sportiva a fost 12 ani în prima linie a performanței sportive. De opt ori campioană europeană, a obțiunt primul aur olimpic pentru România, la Biejing, în 2008.

Când era în activitate, se gândea că, mai târziu, își va deschide propria sală de judo, ca să antreneze viitorii campioni ai României.

Vis îndeplinit!

Cât de mult trebuie să muncească un copil pentru a face judo de performanță?

„Destul de mult. Problema este că nu mai au ambiția aia pe care o aveam noi. Trebuie să lucrăm mai mult la dorință. Nici munca nu mai este cum o făceam noi”, a explicat Alina Dumitru.

În fiecare seară, timp de două ore, copiii sunt la antrenamente. Printre elevii Alinei Dumitru sunt și medaliați la campionate naționale și la turnee internaționale.

„Dacă vor să ajungă mari campioni, așa am fost și eu la rândul meu, trebuie muncit zi de zi. Încerc să le spun și ce-a fost greu până am ajuns sus, dar și cât de frumos a fost atunci când m-am urcat pe podium”, a mai spus sportiva.

Cu acest gând își crește și fiul, care are aproape trei ani. Se pare că cel mic a moștenit pasiunea mamei pentru judo, dar și talentul! Știe deja să se rostogolească și să stea în mâini.

Deși drumul către performanță este unul greu și plin de sacrificii, Alina își dorește ca fiul ei să urmeze aceeași carieră. „Sport trebuie să facă. Dacă ar alege judo, ar fi o bucurie enormă pentru mine!”

„Neatza cu Dumbo și Bulă”: „Măcar mie nu mi se zicea Bulă din cauza unui mic defect fizic...”... Ceaiul, pasiune scumpă! Dani: „Nu am crezut că o să înjur vreodată într-un magazin de ceaiuri”...
Ultimele știri