Unii producători folosesc anumite substanțe pe care le folosesc după ce legumele sau fructele s-au copt, cu scopul de-a le prelungi durata de viață în magazine.
Cele mai nesigure alimente pentru consum sunt cartofii, căpșunele, merele, nectarinele, piersicile, țelina, strugurii, cireșele, spanacul, ardeiul gras, roșiile și castraveții.
Putem consuma fructe și legume din România, cumpărate din piețele agroaglimentare. Totuși, indiferent de țara de origine a produselor, specialiștii recomandă să le spălăm cât mai bine cu putință.
Cum ne putem da seama dacă o legumă sau un fruct conține pesticide? Românii sunt sfătuiți să fie atenți la aspectul ceruit al fructelor și legumelor și să le spele cât mai bine. Pentru cei care nu știu, apa cu bicarbonat de sodiu este o soluție bună pentru a îndepărta substanțele nocive.
Care sunt totuși cele mai sigure fructe și legume? Află totul urmărind materialul celor de la Neatza cu Răzvan și Dani!