Cidrul este o băutură slab alcoolizată, obținută prin fermentarea merelor, în special, dar poate fi obținută și din pere sau din gutui. Care sunt beneficiile cidrului pentru sănătate?
Gustul acestei licori amintește de cel al berii sau al vinului spumant. Cidrul poate fi făcut și artizanal, din mere românești, iar gustul este unul savuros.
- citește și: Breaking news pentru pasionații de carne! Cum se fac cele mai bune coaste de porc cu cidru!
Cidrul merge de minune alături de o mâncare bună sau poate fi folosit pentru a da gust fripturii sau a diferitelor preparate.
Cidrul conține numeroase vitamine și minerale, fiind benefic pentru sănătate dacă este consumat în doze moderate. Bogat în antioxidanți și vitamine precum B1, C, B2, E și K, acesta contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Care sunt beneficiile consumului de cidru, dar și secretele acestei băuturi ce devine tot mai apreciată printre români? Află totul urmărind materialul de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani!