Chiar și accidentată, Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare de handbal a lumii, pentru a patra oară! „Sunt mulți ani de muncă în spatele acestor titluri, multă durere”

Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare de handbal a lumii, pentru a patra oară. Din păcate, sportiva trece printr-o accidentare, dar este convinsă că va reveni cu forțe proaspete și va fi din ce în ce mai bună.

Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare de handbal a lumii, pentru a patra oară. Din păcate, sportiva trece printr-o accidentare, dar este convinsă că va reveni cu forțe proaspete și va fi din ce în ce mai bună.

Au trecut doisprezece ani de la debutul Cristinei Neagu la Campionatele Mondiale. În 2007, în meciul cu China, Cristina marca zece goluri. Avea 19 ani.

Au urmat sute de meciuri pentru România și pentru cele mai bune echipe ale Europei, mereu la cel mai înalt nivel.

Acum, Cristina Neagu este, din nou, numărul 1 în lume!

„Într-adevăr, este o performanță incredibilă. Sunt prima și, deocamdată, singura, jucătoare din istoria handbalului care obține acest titlu de patru ori. Sunt foarte mândră de ceea ce am realizat, însă, mă și bucur că pot să fiu, în continuare, un exemplu pentru copii, pentru cei care vor să se apuce de sport”, a declarat Cristina Neagu.

Cristina trece printr-un moment dificil. Scoasă din circuit, după accidentarea de la genunchi de iarna trecută, face recuperare de dimineață până seara, cu gândul la revenire.

„Faptul că vine într-un moment dificil pentru mine reprezintă o motivație suplimentară să muncesc și mai mult și să revin pe teren. E cumva un rezultat al muncii mele de-a lungul anilor.

Când m-am accidentat, am și zis că am avut un an 2018 foarte bun, care, din păcate, s-a încheiat prost, cu această accidentare gravă, a treia a carierei mele care mă ține în afara terenului. Lucrul ăsta mă motivează să revin pe teren și să fiu și mai bună decât înainte de accidentare”, a adăugat Cristina Neagu.

„O medalie de aur la Tokyo cred că ar fi încununarea întregii mele cariere. Sunt mulți ani de muncă în spatele acestor titluri, multe accidentări, multă durere, multă presiune pe umerii mei, mulți ani în care am fost și sunt liderul echipelor în care joc.”

Întregul interviu, îl puteți urmări, în materialul video de mai sus, din „Neatza cu Răzvan și Dani”

Ultimele știri