Antena Căutare

Lovitură dură pentru români! Prețul chiriilor din București a explodat! Ce se întâmplă în perioada următoare

Aura Dajbog, reporter al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a aflat de la Dragoş Vîlceanu, preşedinte Asociaţia Brokerilor Imobiliar, de ce au explodat prețul chiriilor din București și care sunt prețurile actuale!

PREȚUL CHIRIILOR ÎN BUCUREȘTI A CRESCUT

Salariul minim este insuficient pentru a locui în Capitală. Este concluzia unui studiu recent, realizat de o platformă de imobiliare. Cu alte cuvinte putem spune că sunt peste trei milioane de români care nici nu-şi permit să viseze să se mute în Bucureşti. Analiştii nu exclud o plafonare a preţurilor la chirii, aşa cum s-a întâmplat deja în alte capitale europene.

Oficial, în România sunt peste 3 milioane de angajaţi plătiţi cu salariul minim pe economie. Adică jumătate dintre salariaţi câştigă sub 1.300 de lei. Mai puţin decât chiria medie pe lună, în Bucureşti, care a ajuns, în septembrie, la 1.310 lei.

CÂT E CHIRIA PENTRU O GARSONIERĂ ÎN BUCUREȘTI

O situaţie la care s-a ajuns din cauza dobânzilor care au crescut, odată cu ROBOR-ul. În plus, îndatorarea a fost limitată de BNR.

Aceşti doi factori au contribuit la faptul că românii nu s-au mai calificat să ia credite bancare şi atunci cererea de pe piaţa imobiliară a scăzut.

Cel mai mult plătesc cei care închiriază locuinţe în nordul Capitalei.

În zona Aviaţiei, chiria pentru o garsonieră este în jur de 370 de euro. Plătim aproape dublu pentru un apartament cu două camere. La polul opus, cele mai ieftine chirii sunt în Berceni, unde pentru o garsonieră nu trebuie să plătim mai mult de 240 de euro.

Chirii de la 300 de euro în sus pentru o garsonieră găsim şi în alte zone centrale, precum Universitate, Tineretului, Victoriei sau Unirii.

EURO 2020 se apropie! Imagini de la stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf! Cum arată | VIDEO... Horoscopul dragostei arată ce zodii se despart azi! Fecioarele decid dacă rămân cu partenerul actual sau cu altcineva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x