Printre rețetele preparate de chef Nicolai Tand în ediția din 09 iunie 2022 a matinalului Super Neatza s-a numărat și rețeta de nuggets de pui cu sos de iaurt. Este o rețetă de chiftele de puui cu cartofi, pe care o puteți prepara și voi acasă, spre răsfățul copiilor.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și voi această delicioasă rețetă specială pentru copii.
Citește și: Prăjitură cu cireșe și iaurt. Desert delicios de vară
Nuggets de pui cu sos de iaurt - Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 500 gr carne de pui, tocată
- sare și piper
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- cimbrișor
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- ulei pentru prăjit
Citește și: Chiftele de linte și ciuperci, gustoase și hrănitoare
- Pentru sos:
- 400 gr iaurt grecesc
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe cu ulei de măsline
- sare și piper
Citește și: Cele mai bune gustări cu iaurt pentru pierderea grăsimii pe abdomen
Rețetă de nuggets de pui cu sos de iaurt. - Mod de preparare
După cum se poate observa nu este chiar rețeta clasică pentru nuggets în care se folosesc doar bucăți de carne date prin ou și pesmet. Este o combinație între rețeta de nuggets și rețeta de chiftele.
Citește și: Arancini cu verdeață și ragu. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 2 iunie 2022
Se începe cu pregătirea cartofilor care se spală bine, și se fierb în coajă. Apoi se curăță și se dau pe răzătoare. Se amestecă cu carnea tocată, cu ceapa data pe răzătoare și bine scursă și se asezonează cu sare, piper și cimbrișor.
Citește și: Tot ce trebuie să știi despre iaurtul grecesc. Nutriționiștii îl recomandă în dieta zilnică
După cum își cunoaște fiecare preferințele, sau pe cele ale copiilor, se pot adăuga condimentele preferate. Compoziția rezultată se lasă la odihnit pentru a pătrunde bine aromele condimentelor în amestecul de carne cu cartofi.
Într-un bol se pune puțină făină, iar în altul pesmet. În al treilea bol se amestecă 2 ouă cu sare și piper, ca pentru rețeta de șnițele.
Citește și: Rețetă de keftedes, chiftele grecești foarte aromate
Se ia câte o lingură din amestecul pentru chiftele și se modelează în formă de bile, dar se aplatizează ușor. Se trec chiftelele astfel formate mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin pesmet. Se rumenesc în ulei încins la foc mediu. Apoi se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Pentru cine dorește aceste nuggets de pui mai sănătoase le poate prepara la cuptor, pe hârtie de copt.
Citește și: Ouă scoțiene. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 2 iunie 2022
Pentru servit, se prepară un sos de iaurt cu usturoi și ulei de măsline, mai simplu decât clasicul sos tzatziki. Usturoiul se curăță, se pisează presărat cu sare și se amestecă cu ulei de măsline, ca pentru mujdei. Apoi se adaugă iaurtul și se omogenizează bine sosul. Se mai asezonează cu sare și piper după gust.
Sunt delicioase chiftelele servite cu acest sos de iaurt!
Citește și: Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi importante pentru reușita preparării rețetei de nuggets de pui cu sos de iaurt, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 09 mai 2022, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul emisiunii.