Pentru mic dejun, sau pentru una dintre gustările zilei, chef Nicolai Tand ne propune să preparăm o rețetă delicioasă de ouă scoțiene, așa cum a preparat el în ediția din 2 iunie 2022, de la Super Neatza.
Pe lângă ouăle scoțiene, Nicolai Tand a mai preparat și un sos de iaurt cu mărar și usturoi, dar și o salată verde. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi această rețetă de mic dejun și a-i răsfăța pe cei dragi cu ea.
Ouă scoțiene - Ingrediente
- 4 ouă fierte, tari
- 400 gr carne tocată amestec, vită+porc
- sare și piper, după gust
- ceapă verde și usturoi verde
- 1 ou crud
- 100 gr făină
- 150 gr pesmet
- ulei pentru prăjit
- Pentru servit:
- salată verde
- iaurt grecesc
- 1-2 căței de usturoi
- puțin ulei de măsline
- mărar verde
Rețetă de ouă scoțiene - Mod de preparare
Începem cu fireberea ouălor, ușor moi, pentru că vor mai suporta un tratament termic.
Citește și: Ouă fierte moi sau tari: cum și în cât timp se gătesc corect
Curățăm 2 fire de ceapă verde și 2 fire de usturoi verde și le tocam mărunt. Amestecăm carnea tocată cu ceapa și usturoiul. Apoi adăugăm sare, piper, un ou crud și omogenizăm compoziția de carne.
Împărțim compoziția de chiftele în 4 părți. Dacă nui se pare mult pentru o chiftea, având în vedere că la interior va fi și un ou fiert, putem prepara și chiftele simple din ce rămâne.
Într-un bol, amestecăm un ou crud cu o linguriță de făină și un praf de sare. Punem restul de făină în alt bol, iar în altul punem pesmetul.
Curățăm ouăle fierte, le trecem prin făină, apoi le îmbrăcăm în amestecul de carnea tocată cu ceapă și usturoi verde, acoperindu-le bine pe toate părțile.
Presăm bine amestecul de carne peste ouă și le dăm formă rotundă. Le trecem prin amestecul de ou cu făină, apoi le tăvălim bine prin pesmet.
Punem uleiul la încins într-o tigaie mai adâncă și prăjim ouăle scoțiene până când sunt bine rumenite pe toate părțile.
Ouăle scoțiene, în înveliș de chiftele pot fi preparate și la cuptor, ca și chiftelele, de altfel.
Când le așezăm pe platoul cu aperitive le secționăm în două pentru a se vedea frumos.
Citește și: Ceafă de porc în sos delicios la cuptor. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza,17 mai 2022
Pregătim un sos de iaurt precum sosul tzatziki, dar puțin mai simplu, fără castraveți. Pregătim și o salată verde și îi răsfățăm pe cei dragi cu un mic dejun delicios și copios.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi importante pentru reușita preparării rețetei de ouă scoțiene, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 02 mai 2022, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus.
Care sunt calitățile unei mame, în funcție de cifra destinului. Numerologul Corina Stratulat ne împărtășește totul... Arancini cu verdeață și ragu. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 2 iunie 2022...