Live acumFilm: Parker
Prime Time 20:00Film: Parker

Rețetă de pâine tricoloră cu mousse de avocado, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, iscusitul bucătar de la neatza cu Răzvan și Dani, ne propune să ne delectăm în bucătărie, preparând o rețetă plină de culoare și savoare. o rețetă de pâine tricoloră cu mousse de avocado.

Pâine tricoloră pregătită pentru coacere

Cu sfeclă roșie plină de cuoare și savoare, cu dovleac plăcintar, frumos colorat și plăcut aromat și cu puțină pudră de cărbune negru, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a colorat un aluat clasic de pâine și a realizat o spectaculoasă pâine tricoloră, pe care a înnobilat-o cu gustul minunat al unui mousse de avocado.

Ingrediente pentru rețetă de pâine tricoloră cu mousse de avocado:


  • Pentru aluat de pâine:
  • 1 kg făină tip 650
  • 1 linguriță de sare
  • 60 gr drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 400 ml apă caldă
  • Pentru colorat aluatul de pâine:
  • 1 kg dovleac plăcintar
  • 1 kg sfeclă roșie
  • 1 linguriță pudră de cărbune negru
  • 2-3 linguri de ulei
  • Pentru Mousse de avocado:
  • 2-3 avocado
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
  • zeama de la o portocală
  • nuci

Mod de preparare pentru rețetă de pâine tricoloră cu mousse de avocado

Mai întâi se pregătesc cele două ingrediente care dau culoare aluatului de pâine.

Dovleacul răzuit se caramelizează cu puțin ulei, un praf de sare și puțin zahăr, până se reduce la 2/3 din cantitatea de început. Se va reduce până se evaporă lichidul lăsat. Apoi se lasă la răcit.

Sfecla roșie se fierbe, se lasă la răcit, se curăță și se procesează întrun blendep pentru a se transforma în pastă.

Citește și: Rețetă de pâine cu dovleac în aluat

Se prepară un aluat clasic de pâine.

Făina se cerne, se amestecă cu sarea și se face o adâncitură la mijlocul ei.

Se pune acolo drojdia amestecată cu zahărul și puțină apă caldă. Se lasă așa până se activează drojdia, apoi se adaugă, treptat, apa caldă și se frământă un aluat clasic de pâine.

Aluatul de pâine se lasă la dospit aproximativ 30 de minute, la loc cald și acoperit cu ștergare de bucătărie. Apoi se împarte în trei. Se va lăsa o parte de aluat mai mare în care se adaugă praful de cărbune diluat cu puțină apă.

Celelalte două părți de aluat se amestecă, separat, cu sfecla și cu dovleacul. Se mai lasă cele trei aluaturi colorate să se dezvolte 10-15 minute, apoi se modelează în rulouri egale și se împletesc frumos.

Se așază pâinea tricoloră, astfel împletită, într-o tavă, pe hârtie de copt și se mai lasă la odihnit alte 10-15 minute.

Apoi, se coace pâinea în trei culori la 170 de grade pentru 40-45 de minute.

Între timp, se prepară un delicios și sănătos mousse de avocado.

Se curăță avocado, se stropește cu zeamă de lămâie, apoi se pasează și se amestecă cu ulei de măsline, sare și piper. Se diluează cu zeamă de portocală ce îi va da o aramă deosebită. Se mai presară și câteva nuci prăjite în prealabil și tocate grosier, pentru un plus de gust și de ceva crocant.

Citește și: Zece rețete cu avocado simple și gustoase pentru gustări sănătoase

Pâinea tricoloră se feliază și se servește cu deliciosul musse de avocado.

Pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț și detalii despre rețeta de pâine tricoloră cu mousse de avocado, accesați materialul video de mai sus!