Pentru că fructelor de vară gustoase și frumos colorate le stă bine și în blaturile de prăjituri, Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza nu contenește să le includă cât mai mult în rețetele sale de prăjituri. Astfel, în ediția din 8 iulie 2022, a emisiunii, Vlăduț a preparat o delicioasă rețetă de prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone.
Citește și: Cremă de mascarpone cu cafea, pentru umplerea prăjiturilor și torturilor
Este o rețetă clasică de pandișpan îmbogățit cu multe fructe și decorat cu o cremă de mascarpone cu frișă peste care a presărat din belșug fistic și a mai adăugat un rând de fructe. Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi în weekend o astfel de prăjitură, spre deliciul papilelor celor dragi.
Citește și: Cel mai bun moment pentru a mânca desertul. Iată ce spun experții despre pofta de dulce
Prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone - Ingrediente
- Pentru blat de pandișpan cu fructe:
- 8 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de unt topit
- 1 praf de sare
- 150 gr vișine fără sâmburi
- 8-10 caise tăiate în jumătăți
Citește și: De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos
- Pentru crema de mascarpone cu frișcă:
- 250 gr mascarpone
- 250 gr frișcă bătută
- 250 gr brânză tartinabilă
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanili1 praf de sare
- Pentru decor:
- 200 gr fistic tocat
- caise și vișine
- jeleu de caise
Citește și: Beneficiile consumului de caise. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta
Prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone - Mod de preparare
Începem cu prepararea pandișpanului cu fructe și primul pas constă în a separa albușurile de gălbenușuri.
Citește și: Ce înseamnă tehnica bain-marie. Cum o poți folosi în procesul de gătire al ouălor
Albușurile le batem spumă presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat, în timp ce le batem energic cu un tel sau cu mixerul. Gălbenușurile le amestecăm cu untul topit și răcorit. Apoi încorporăm cu grijă, în compoziția de gălbenușuri bezeaua de albușuri, adăugată lingură cu lingură. Vom amesteca compoziția cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.
Citește și: Tort Cherry Dance. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 1 iulie 2022. Rețeta lui Vlăduț
Acoperim o tavă de 26 /42 cm cu hârtie de copt și întindem compoziția de pandișpan în ea. Înfigem vișinele din loc în loc, urmărind să le așezăm cu partea laterală în sus și deschizăturile să vină în interior, pentru a nu se scurge sucul din ele, în timpul tratamentului termic.
Deasupra pandișpanului, așezăm jumătăți de caise cu deschizătura în sus. Și la acestea, așezate astfel, sucul va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Așezăm caisele peste blatul de pandișpan așa încât să avem la fiecare porție câte o jumătate de caisă.
CItește și: Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garanta
Coacem deliciosul pandișpan cu vișine și caise pentru 35 de minute, la 170 de grade, dar nu uităm nici de testul cu scobitoarea.
Între timp pregătim crema de mascarpone. Amestecăm într-un bol mascarponele cu frișca bătută, brânza tartinabilă și zahărul pudră, După omogenizare punem crema la rece până când se răcește și blatul de pandișpan cu vișine și caise.
După răcirea acestuia, întindem crema în strat uniform peste el și presărăm deasupra fistic mărunțit. Decorăm prăjitura cu jumătăți de caise umplute cu jeleu de caise și vișine.
Citește și: Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, perfect pentru momente deosebite în familie
Dăm prăjitura la rece pentru 2-3 ore, pentru a se porționa frumos.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la Vlăduț, despre modul de preparare al rețetei de prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone, preparată de Vlăduț în ediția din 08 iulie 2022 a matinalului Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.
Poți să încerci o delicioasă vișinată de casă. Este rețeta pe care o vei face în fiecare an.
Citește și: Pandișpan cu căpșuni. Un desert simplu și delicios
Joi, la Antena 1, Super Neatza cu Răzvan şi Dani, lider de audienţă...