- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că este vremea caiselor gustoase și parfumate, dar și a vișinelor acrișoare și frumos colorate, iar acestea fac echipă bună într-o prăjitură, să nu mai stăm pe gânduri și să-i răsfățăm pe cei dragi cu așa desert delicios de vară!
Ingrediente pentru Desert delicios de vară: Rețetă de pandișpan cu vișine și caise:
- 250 gr vișine fără sâmburi
- aprox. 10 caise
- 8 ouă
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de ulei
- 12 linguri de zahăr
- 1 praf de sare
- vanilie
- 150 gr unt cu 82% grăsime, topit
- 350 gr biscuiți
Desert delicios de vară: Rețetă de pandișpan cu vișine și caise - Mod de preparare
Mai întâi pregătim baza deliciosului pandișpan cu vișine și caise din unt topit cu biscuiți pisați pe care o așezăm la baza unei tăvi de 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la rece pentru aproximativ 15 minute. Această bază de biscuiți cu un are rolul de a absorbi umiditatea blatului și de a ține drept paravan, pentru a nu se lăsa fructele la baza prăjiturii.
Cât timp stă la rece stratul de biscuiți cu unt, pornim cuptorul la 180 de grade și ne apucăm de pregătit fructele și compoziția de pandișpan.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de pandișpan cu căpșuni
Pentru pa pregăti blatul de pandișpan, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Albușurile le mixăm spumă, mai întâi presărate cu sare, apoi cu zahărul adăugat treptat. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și vanilia, apoi încorporăm cu grijă, bezeaua de albușuri, adăugată lingură cu lingură.
Atenție! Vom amesteca compoziția cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.
Scoatem tava cu baza de biscuiți de la rece și întindem compoziția de pandișpan în ea. Înfigem vișinele din loc în loc, urmărind să le așezăm cu partea laterală în sus și deschizăturile să vină în interior, pentru a nu se scurge sucul din ele, în timpul tratamentului termic.
Deasupra pandișpanului, așezăm jumătăți de caise cu deschizătura în sus. Și la acestea, așezate astfel, sucul va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Așezăm caisele peste blatul de pandișpan așa încât să avem la fiecare porție câte o jumătate de caisă.
Citește și: Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot. O armonie perfectă de arome și culori!
Coacem mega deliciosul pandișpan cu vișine și caise pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, dar nu uităm nici de testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm pandișpanul cu vișine și caise să se răcească, îl pudrăm cu zahăr și o porționăm frumos.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi utile de la Vlăduț, neapărat să accesați mterialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: