Antena Căutare

Prăjitură Fresh Esterhazy. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 iulie 2022

În ediția din 15 iulie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat o rețetă de prăjitură Fresh Esterhazy.

Prăjitură Fresh Esterhazy porționată pe un platou și decorată cu coacăze roșii Galerie
Prăjitura se va porționa mai frumos după ce va sta la rece 2 ore | Rețeta lui Vlăduț

După cum deja suntem obișnuiți de ani de zile, vinerea este zi de desert la Super Neatza, atât pentru deliciul matinalilor cât și pentru inspirația celor din fața ecranelor pentru desertul de weekend. În ediția din 15 iulie 2022 a emisiunii, Vlăduț, a preparat o rețetă de prăjitură Fresh Esterhazy. Este o prăjitură pe bază de bezea cu multă nucă și o delicioasă cremă de vanilie.

Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de prăjitură delicioasă și spectaculoasă.

Citește și: Prăjitură cu caise și bezea

Prăjitură Fresh Esterhazy - Ingrediente

  • Pentru două blaturi de bezea:
  • 10 albușuri
  • 500 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 gr nucă măcinată

Citește și: Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună

  • Pentru cremă:
  • 10 gălbenușuri
  • 1 praf de sare
  • 200 gr de zahăr
  • 500 ml de lapte
  • coaja de la o lămâie
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 3 linguri de făină
  • 250 gr unt

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de ciocolată. Rețeta reinterpretată a celui mai iubit desert

Prăjitură Fresh Esterhazy - Mod de preparare

Înainte de a prepara compoziția pentru blaturile de bezea ale prăjiturii, albușurile de ouă trebuie aduse la temperatura camerei. Astfel, acestea se vor mixa mult mai bine, iar bezeaua va ieși fermă și nu se va lăsa în timpul tratamentului termic.

Citește și: Prăjitura Tosca, delicioasă și spectaculoasă

Preparare blaturi de bezea cu nucă

Albușurile, ținute cel puțin 20 de minute la temperatura camerei, se presară cu puțină sare și se mixează până devin cristaline și spumoase. Se continuă mixarea lor adăugând, treptat, zahărul și va rezulta o bezea foarte fermă.

Citește și: Prăjitura Carpați. Un desert nelipsit de sărbători

Se scoate mixerul și cu ajutorul unei spatule, cu mișcări circulare de jos în sus, se încorporează nuca măcinată fin.

Citește și: Rețete de dulciuri pentru masa de Crăciun: cu ce preparate să-ți delectezi familia

Din această compoziție se coc, într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt ,două foi de bezea cu nucă. Se coc pe rând, la 180 de grade pentru 10, maxim 15 minute.

Citește și: Prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 8 iulie 2022

Sfatul lui Vlădutz este ca și hârtia de copt să fie unsă cu ulei, astfel, după coacere și temperare, foaia de bezea se va desprinde perfect de pe hârtie.

Preparare cremă de vanilie

Gălbenușurile se amestecă într-o cratiță cu pereți dubli, mai întâi presărate cu un praf de sare, pentru a li se intensifica culoarea, apoi cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă laptele, se omogenizează compoziția, apoi se adaugă făina și din nou se omogenizează.

Citește și: Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz

Se transferă cratița pe foc de intensitate mică și se fierbe crema de vanilie până se îngroașă, amestecând continuu pentru a nu se lipi. Spre final de fierbere se adaugă și 2-3 lingurițe de esență de vanilie. Se acoperă crema de vanilie cu o folie de prospețime și se lasă la răcit. Apoi se încorporează în cremă untul moale, adăugându-l trepatat și omogenizând crema cu ajutorul mixerului.

Citește și: Prăjitură în patru straturi cu biscuiți și fructe de pădure. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 6 mai 2022

Crema de vanilie se va întinde între foile de bezea cu nucă, după ce acestea s-au răcit.

Apoi se pune prăjitura la rece pentru cel puțin 2 ore, să se poată porționa frumos.

Citește și: Prăjitura Excelent. Rețetă veche de cofetărie

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de prăjitură Fresh Esterhazy, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Rulouri din vrăbioară de vită cu jambon și omletă pe pat de cartofi. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 12 iul... Foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 18 iulie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x