Antena Căutare

Prințesa Sisi, omagiată la Palatul Ghica! Ziua Regalității are mai multe semnificații decât credeai!

Cu ocazia „Zilei Regalității”, Palatul Ghica Victoria și-a deschis porțile pentru a găzdui un eveniment omagial, dedicat prințesei Sisi!

Cu ocazia „Zilei Regalității”, Palatul Ghica Victoria și-a deschis porțile pentru a găzdui un eveniment omagial, dedicat prințesei Sisi!

Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută mai ales sub numele Sisi, a fost soția împăratului Franz Joseph al Austriei.

Curtea Palatului a fost amenajată în stil boem, iar oaspeții au avut parte de o primire cu adevărat specială.

În plus, anul acesta, „Ziua Regalității” va fi sărbătorită printr-un maraton pe distanța de 42 de kilometri, un semimaraton de 21 de kilometri şi un cros de 10,5 kilometri. Prin cele trei evenimente se urmărește promovarea sportului în rândul copiilor.

La sfârșitul celor trei probe, la care vor putea participa cel mult 500 de persoane, la palatul Elisabeta va avea loc și o festivitate de premiere, în prezența principesei Margareta și a principesei Maria.

Urmărește clipul video de mai sus ca să afli mai multe detalii despre acest eveniment special!

Care este semnificația „Zilei Regalității”, sărbătorită pe 10 mai:

Ziua Regelui sau Ziua Regalității a fost Ziua națională a României între 1866-1916 și 1918-1947. Era sărbătorită la 10 mai.

În 1866, la 10 mai, ca o coincidență, Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ajunge la București și este încoronat ca rege al României. Ziua Regelui sărbătorea proclamația de independență a Senatul României față de Imperiul Otoman, proclamație care a avut loc la 10 mai 1877, în timp ce se purta Războiul de Independență al României.

Ziua națională, la 10 Mai, era sărbătorită de toți românii care luau parte la o bătaie de flori la șosea. În 1917 a fost interzisă ca urmare a ocupației germane a României. În 1947 este interzisă definitiv de regimul comunist după abdicarea forțată a regelui Mihai I al României.

Legea nr. 103 din 14 mai 2015 hotărăște (art. 1) că "Ziua de 10 Mai va fi sărbătorită în fiecare an ca sărbătoare națională" prin organizarea de manifestări cultural-artistice. În textul actului normativ nu apare explicit denumirea sărbătorii, dar în media e denumită „Ziua Regalității”.

Sursa: wikipedia

Cea mai bună rețetă de ghiveci italian! „Caponata” are un gust perfect!... Ziua Regalității, sărbătorită printr-un maraton! Ce semnificație are data de 10 Mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x