Antena Căutare

Pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022

În ediția din 16 mai 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de serviciu al emisiunii, a preparat mai multe rețete culinare, una dintre acestea fiind rețeta de pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume.

Porție de pulpe la cuptor servite cu garnitură de cușcuș cu legume în farfurie gri Galerie
Pulpele de pui se marinează, apoi se prepară la tigaie și la cuptor. | Rețeta lui chef Radu Darie

Chef Radu Daria i-a surprins tare plăcut pe matinalii îndrăgitei emisiuni Super Neatza, în ediția din 16 mai 2022, preparând mai multe rețete culinare, una mai interesantă decât alta. Una dintre acestea a fost rețeta de pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume.

Pare o rețetă simplă după titlu, însă Radu Daria a preparat-o în stilul său propriu, combinând armonios ingredientele și folosind moduri de preparare interesante.

Citește și: Pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor

Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi, așa mâncare delicioasă, pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume - Ingrediente

Avem nevoie de câteva ingrediente pentru prepararea pulpelor de pui și de alte câteva ingfrediente pentru preparat cușcușul.

Pentru prepararea pulpelor de pui:

  • 1 kg pulpe de pui
  • sare și piper
  • ulei de masline
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 1 lingură de miere
  • 1-2 linguri cu suc de lămâie

Pentru prepararea cușcușului cu legume:

  • 200 gr cușcuș
  • 1 ceapă
  • 2 mocovi
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • ulei de măsline
  • 1-2 linguri cu sos pesto
  • 1 lingură cu sos tahini
  • semințele de la o rodie
  • apă + pătrunjel verde + sare pentru opărit boabele de cușcuș

Pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea pulpelor de pui care necesită un timp de marinare, apoi preparare.

Cum se prepară pulpe de pui la cuptor

Se condimentează pulpele cu sare și piper, apoi se adaugă într-un amestec de iaurt grecesc cu miere și suc de lămâie. Se dau la frigider pentru 2-3 ore.

După acest interval de timp se rumenesc pulpele de pui la tigaie pentru câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se transferă pulpele de pui într-o tavă încăpătoare cu grăsimea din tigaie și se dau la cuptor pentru aproximativ o oră, la 130-140 de grade Celsius.

Citește și: Quiche cu jambon și pere caramelizate în sos de ceapă arsă. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022

Cum se prepară cușcuș cu legume

Se pune un vas cu aproximativ un litru de apă pe foc. Se adaugă puțină sare și pătrunjel verde tocat mărunt și se lasă să fiarbă pentru câteva minute, atât cât să-și degaje pătrunjelul aroma. Apoi se toarnă fierbinte peste cușcuș. Se lasă cușcușul la hidratat până când își mărește consistent volumul.

Între timp, se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins. Se adaugă ceapă tocată mărunt, morcovii dați pe răzătoare și țelina dată pe răzătoare. Se călesc legumele în ulei de măsline amestecându-le pentru a nu se arde, apoi se lasă la răcit.

Citește și: Supă cremă de morcovi cu lapte de cocos. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 21 februarie 2022

Când legumele călite s-au răcit și cușcușul s-a hidratat se amestecă ușor în același vas. Se adaugă sos pesto și sos tahini și se amestecă ușor pentru a nu se strivi granulele de cușcuș.

În timpul servirii se adaugă și semițele de rodie pentru un plus de aciditate, savoare și culoare.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre modul de preparare al rețetei de pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 16 mai 2022, accesați materialul video de mai sus.

Quiche cu jambon și pere caramelizate în sos de ceapă arsă. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022... Brânză de capră în sos de roșii aromat la cuptor. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x