Una dintre rețetele zilei cu care chef Radu Darie i-a impresionat pe matinali în ediția din 16 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, a fost o interesantă rețetă de quiche cu jambon și pere caramelizate în sos de ceapă arsă. ”Perele le caramelizăm pentru că le folosim la o mâncare sărată. Într-o tigaie în care nu am pus nimic înainte, pun ceapă roșie și o voi lăsa să se prăjească foarte bine, către ardere”, a spus acesta.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa preparat savuros și spectaculos.
Citește și: Pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată
Quiche cu jambon și pere caramelizate în sos de ceapă arsă - Ingrediente
- aluat fraged pentru tartă sărată
Pentru caramelizarea perelor:
- 1 ceapă roșie
- 3-4 pere
- 1 portocală
- 50 ml coniac
- sare și piper
- 200 ml smântână lichidă
Pentru umplutură:
- 4 ouă
- 200 ml smântână lichidă
- 1 lingură de pesto de busuioc
- 1-2 lingurițe de dulceață de ardei iuți
- 7-8 buc. pere din compot
- 30 gr unt
- 30 ml coniac
- 20-30 de minute la 150 de grade Celsius
- brânză gorgonzola pentru servit
Quiche cu jambon și pere caramelizate în sos de ceapă arsă - Mod de preparare
Se începe cu coacerea aluatului de tartă pentru 10-12 minute, la 200 de grade celsius.
Ctește și: Quiche fără blat. Rețeta zilei la Super Neatza, 28 aprilie 2022, preparată de Andra@hypnoticfoodie
Cum se prepară perele caramelizate în ceapă arsă
Se curăță ceapa roșie, se toacă mărunt și se pune într-o tigaie încinsă, fără grăsime. Se caramelizează ceapa până aproape de ardere, apoi se adaugă perele curățate și tăiate în bucăți mici. Se amestecă bine perele cu ceapa arsă, apoi se adaugă un cub de unt și se lasă să se topească. Imediat se pune coniacul și se lasă să fiarbă perele până la evaporarea alcoolului. Apoi se adaugă smântâna lichidă și din nou se mai fierb perele pentru câteva minute. Se lasă la răcit.
Cum se prepară umplutura pentru quiche
Într-un bol se amestecă cele patru ouă cu sare și piper până când rezultă o compoziție omogenă ca pentru omletă. Se adaugă smântâna, sosul pesto și dulceața de ardei iuți și jambonul tăiat în cuburi. Din nou se omogenizează compoziția, apoi se amestecă cu perele caramelizate cu ceapă arsă. Această compoziție se toarnă în interiorul aluatului de tartă, deja copt.
Perele din compot se caramelizează cu puțin unt și coniac, apoi se adaugă în umplutura pentru tarta sărată.
Se coace deliciosul quiche cu jambon și pere caramelizate în sos de ceapă arsă pentru 12-15 minute la 150 de grade Celsius. Când se scoate tarta din cuptor se adaugă câte puțină brânză gorgonzola pe fiecare porție în parte.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre modul de preparare al rețetei de quiche cu jambon și pere caramelizate în sos de ceapă arsă, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 16 mai 2022, accesați materialul video de mai sus.
Piept de pui cu fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend, 15 mai 2022... Pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022...