Pentru un mic dejun savuros, sau o gustare, Andra@hypnoticfoodie, invitata în bucătăria matinalului Super Neatza în ediția din 28 aprilie 2022, a pregătit o rețetă de quiche fără blat cu ciuperci și spanac.
Quiche Lorraine este o rețetă tradițională franțuzească de tartă sărată. Rețeta clasică are la bază un blat dintr-un aluat fraged, iar la interior diferite ingrediente amestecate într-o compozițe de ouă cu smântână.
Citește și: Quiche Lorraine cu bacon și brânzeturi. Reţeta lui Chef Munti
Rețeta Andrei Ilias de azi este de fapt un fel de omletă din mai multe ouă cu lapte, ciuperci, spanac și alte ingrediente, preparată la cuptor. Este ideală pentru un mic dejun copios.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de omletă cu de toate, gustoasă și foarte consistentă, pentru mic dejun sau orice masă din zi.
Quiche fără blat - Ingrediente
- 5 ouă de mărime medie
- 200 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- 200 gr baby spanac
- 1 legătură de ceapă verde
- sare și piper, după gust
- fulgi de chili
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 200 ml lapte
- 25 gr unt
- 1 lingură de ulei
Rețetă de quiche fără blat - Mod de preparare
Pregătim o formă rotundă de tartă cu diametrul de 25 cm pe care o ungem din belșug, la interior cu unt.
Spargem ouăle într-un bol încăpător și presărăm sare, piper și fulgi de chili peste ele. Le amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm și laptele și din nou omogenizăm compoziția.
Citește și: Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 martie 2022
Spălăm frunzele de spanac și le lăsăm la scurs. le tocăm în fâșii. Spălăm pătrunjelul îl lăsăm la scurs și îl tocăm mărunt.
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt. Ștergem bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite și le feliem. Tocăm mărunt și ceapa verde.
Punem uleiul într-o tigaie, la încins și sotăm ceapa cu usturoiul și ciupercile. Adăugăm ceapa verde și spanacul și le amestecăm bine pentru câteva secunde. Nu insistăm cu prepararea lor la tigaie pentru că vor mai suporta un proces termic și la cuptor. Le lăsăm să se tempereze.
Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Adăugăm peste ingredientele din tigaie compoziția de ouă cu lapte și le amestecăm bine. Turnăm amestecul în forma de copt unsă cu unt. Punem forma la cuptor și coacem omleta pentru 25-30 de minute, sau până când este frumos rumenită și închegată la interior.
O lăsăm să se tempereze câteva minute apoi o putem porționa și savura alături de o salată proaspătă.
Citește și: Pui în stil italian cu piure de cartofi și ceapă verde. Rețeta Andrei Ilias la Super Neatza, 7 aprilie 2022
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de quiche fără blat, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat Andra în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 28 aprilie 2022, accesați materialul video de mai sus.