Ramona Olaru, îndrăgita prezentatoare a știrilor despre vreme din matinalul Neatza cu Răzvan și Dani, pregătește o rețetă de clătite, dar oferă și câteva trucuri pentru reușita acestora.
Puțini știu că Ramona Olaru are diplămă de cofetar-patiser, pentru că în trecut a urmat cursuri speciale pentru cofetărie și patiserie, deci se pricepe în ale bucătăriei.
Iată ce ingrediente folosește Ramona pentru rețeta de clătite:
- 250 gr făină
- 500 ml lapte
- 50 ml ulei foarte rece
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 1 pliculeț zahăr vanilinat
- 1-2 lingurițe esență de rom sau de vanilie
- dulceață la alegere, pentru umplut
Mod de preparare pentru rețeta de clătite
Într-un bol, se cerne făina și se amestecă cu un praf de sare și zahărul vanilinat. Se adaugă cele trei ouă și puțin lapte și se amestecă până rezultă un aluat omogen. Apoi se adaugă uleiul foarte rece și esența, din nou se omogenizează și se adaugă, treptat, restul de lapte.
Sfatul Ramonei este să se folosească ulei foarte rece, de la frigider, întrucât acesta va ajuta la consistența perfectă a aluatului!
Aluatul se lasă la odihnit 10-12 minute.
Apoi, cu ajutorul unui șervețel întrodus ușor în ulei, se unge baza tigăii și se coc clătitele la foc mediu.
Citește și: Pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe - Rețeta Ramonei Olaru de la Neatza cu Răzvan și Dani
Clătitele se servesc cu dulceața preferată, sau se pot umple cu brânză, cu ciuperci, dacă se doresc în varianta sărată.
Spor la preparat clătite după rețeta Ramonei și poftă bună la savurat!
Pentru a nu pierde momentele savuroase din timpul preparării rețetei de clătite, accesați materialul video de mai jos: