Antena Căutare

Rețeta celui mai copios mic dejun ardelenesc: Omletă cu cartofi rași, gătită de Cornelia Rednic la Neatza cu Răzvan și Dani

Solista de muzică populară Cornelia Rednic este o bucătăreasă pricepută și venit în platoul de la Neatza cu Răzvan Și Dani să-și arate iscusința, preparând delicioasă omletă cu cartofi rași, sau în traducere moroșenească: Omletă cu picioci.

Omletă cu picioci Galerie
Porții din omleta cu cartofi rași, gătită de Cornelia Rednic la Neatza cu Răzvan și Dani

Invitată în platoul de la neatza cu Răzvan și Dani, îndrăgita solistă de muzică populară, Cornelia Rednic, alături de soțul său, Lupu Rednic, i-a surprins pe matinali pregătind, în ritmuri de dans și voie bună, caracteristice, rețeta celui mai copios mic dejun ardelenesc: Omletă cu cartofi rași, sau Omletă cu picioci.

În același timp și Chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă de omletă spaniolă, tortilla de patatas, simplă și perfectă pentru un mic dejun.

Urmăriți mai jos cele două rețete preparate în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, care vă pot folosi drept surse de inspirație pentru mic dejunuri copioase.

Citește și: Omletă delicioasă cu dovlecei, ușor de preparat

Ingrediente pentru rețeta de Omletă cu cartofi rași și multă verdeață, gătită de Cornelia Rednic:

  • 2 cartofi
  • 4 ouă
  • 2 lingurițe de făină
  • Sare și piper
  • 2 linguri de smântână
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 lingură de ulei
  • Pentru servit:
  • pită de casă
  • smântână

Citește și: Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză

Mod de preparare pentru rețeta de Omletă cu cartofi rași și multă verdeață, sau omletă cu picioci

Se curăță cartofii, se spală bine și se dau pe răzătoarea mare. Se presară cu puțină sare și se lasă într-un bol până se pregătesc restul ingredientelor.

Se spală ceapa verde și mărarul verde și se toacă mărunt.

Ouăle se amestecă bine cu un praf de sare și unul de piper, ca pentru omletă. Se adaugă cartofii rași, bine scurși, 2 linguri de smântână și două lingurițe rase cu făină. Nu se va adăuga făină decât puțină ca element de legătură între restul ingredientelor.

Se adaugă și puțin ulei, verdeața tocată și se omogenizează bine compoziția.

Citește și: Negresă de post. Cornelia și Lupu Rednic, rețetă de prăjitură delicioasă

Se pune o tigaie mare de 28-30 cm la încins, unsă cu ulei. Când este bine încinsă, se toarnă în ea toată compoziția pentru omletă. Omleta cu cartofi rași și multă verdeață se rumenește bine pe prima parte, apoi se întoarce și se rumenește la fel de bine și pe a doua parte.

Omleta cu picioci se servește cu pită de casă și 1-2 linguri de smântână grasă.

Ingrediente pentru rețeta de omletă spaniolă, tortilla de patatas, gătită de Chef Nicolai Tand:

  • 4 cartofi medii
  • 4 ouă
  • sare și piper
  • 2 căței de usturoi
  • ulei

Mod de preparare pentru rețeta de omletă spaniolă, tortilla de patatas, gătită de Chef Nicolai Tand

Se curăță cartofii, se spală și se feliază subțire la răzătoarea mandolină.

Se pune uleiul la încins, în cantitate mai mare cât să acopere cartofii. Se adaugă feliile de cartofi și se lasă să fiarbă la foc încet în ulei, asezonate cu sare și piper. Se adaugă și câțeii de usturoi, opțional, pentru un plus de aromă. pe parcurs, se mai amestecă în cartofi, ușor, pentru a se pătrunde uniform.

Citește și: Rețetă de bruschete cu picioci pârgăliți și ceapă crocantă, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Ouăle se amestecă bine ca pentru omletă, cu sare și piper.

Când cartofii sunt pătrunși, se scurge din ulei și se adaugă, treptat, ouăle bătute. Se lasă omleta spaniolă să se rumenească pe prima parte, apoi se întoarce și se rumenește și pe cea de-a doua parte. Se servește caldă cu diverse sosuri picante.

Pentru a nu pierde detalii importante desprerețeta celui mai copios mic dejun ardelenesc: Omletă cu cartofi rași, sau Omletă cu picioci, dar și despre rețeta de omletă spaniolă, tortilla de patatas, precum și pentru a vă delecta cu savoarea momentelor din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.

Cum atragem partenerul potrivit, în funcție de vibrația interioară. Numerolog: Ce își dorește fiecare de la o relație... Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Ne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x