Antena Căutare

Rețetă de Brownie cu aromă de portocale, preparată de Chef Nicolai Tand de Ziua Internațională a Copiilor

De Ziua Internațională a Copiilor, Nicolai Tand face Brownie cu aromă de portocale, cel mai tare desert pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Prăjitura Brownie cu aromă de portocale, are o textură ușor umedă Galerie
Brownie cu aromă de portocale, secționată | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Chef Nicolai Tand i-a răsfățat pe matinali, dar și pe copii cu o delicioasă prăjitură cu textură umedă și foarte aromată, un Brownie cu aromă de portocale, preparat special de Ziua Internațională a Copiilor.

Citește și: Beneficiile cojilor de portocale. La ce sunt utile și cum poți să le folosești

Este o prăjitură foarte aromată, cu o textură ușor umedă și gust demențial. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pntru a prepara și voi celor dragi, așa desert senzațional.

Rețetă de Brownie cu aromă de portocale - Ingrediente

  • 6 ouă, medii
  • 125 gr zahăr
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 250 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocală
  • apă
  • 125 gr zahăr

Citește și: Brownie cu zmeură și fistic. Desertul vedetă al verii

Rețetă de Brownie cu aromă de portocale - Mod de preparare

Se începe cu confierea cojii de portocală, pentru a avea timp să se răcească înainte de a fi adăugată în compoziția de prăjitură.

Citește și: Brownies. Rețetă de negrese americane

Cu un curățător de legume se răjuesc bucăți mai mari din coaja de portocale și se pun într-un vas. Se acoperă cu apă și se adaugă zahărul, apoi se lasă la fiert până se formează un sirop consistent și se pătrund bine cojile de portocale. Se scot cojile confiate într-o sită și se lasă la temperat, timp în care se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și se pregătește blatul pentru prăjitură.

Citește și: Mousse de ciocolată cu caramel sărat și frișcă. Rețeta lui Chef Nicolai Tand

Cum se prepară compoziția pentru blat de Brownie

Se separă albușurile de gălbenușuri și se presară puțină sare peste albușuri. Se lasă albușurile la temperatura camerei până se pregătește compoziția de ciocolata și restul ingredientelor.

Într-un vas, pe foc, se pune untul tăiat în cuburi cu ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până ingredientele sunt topite și compoziția omogenizată. Apoi se dă compoziția la rece pentru câteva minute.

Citește și: Rețetă de Panna Cotta cu ananas și lime, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Făina se cerne împreună cu praful de copt.

Apoi se bat albușurile spumă, se adaugă, treptat, zahărul și bat în continuare până bezeaua devine fermă. Gălbenușurile se amestecă cu ciocolata ușor răcită și siropul de la coaja de portocală confiată, apoi se încorporează în această compoziție, bezeaua adăugată treptat.

La final, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se omogenizează bine compoziția.

Citește și: Brownie cu brânză și cireșe, pentru momentele dulci ale familiei

Se unge tava cu unt, sau se tapetează cu hârtie de copt și se întinde compoziția pentru rețetă de Brownie cu aromă de portocale în tavă. Se presară cojile de portocale confiate deasupra și se introduc ușor în blat, apoi se coace prăjitura la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească înainte de a o porționa și servi cu poftă, alături de cei dragi.

Pentru mai multe detalii despre această rețetă de Brownie cu aromă de portocale, preparată de Chef Nicolai Tand de Ziua Internațională a Copiilor, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.

Spor și poftă bună!

Horoscopul zilei 1 iunie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zodi... Horoscopul zilei 2 iunie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zodi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x