Mousse de ciocolată cu caramel sărat și frișcă. Rețeta lui Chef Nicolai Tand

Pentru a sărbători cum se cuvine Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, Chef Nicolai Tand a preparat la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta Mousse de ciocolată cu caramel sărat și frișcă.

Mousse de ciocolată servit la cupe de Dragobete

Mousse de ciocolată cu caramel sărat și frișcă este rețeta lui Chef Nicolai Tand preparată special în platoul de la Neatza de ziua îndrăgostițior.

Dragobetele este o sărbătoare populară în rândul românilor de pretutindeni, celebrată pe 24 februarie și care concurează de la un timp cu sărbătoarea americană Valentine's Day.

Românii obișnuiesc în această zi să ofere celor dragi în spiritul iubirii diverse cadouri printre care și preparate dulci.

În platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand, ajutat de Răzvan Simion, i-a delectat pe matinali cu un spectaculos desert servit la cupe.

Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit, dar și pașii necesari realizării minunatului desert de Dragobete.

Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu caramel sărat și frișcă:

 • 400 gr ciocolată amăruie cu 60% cacao
 • 4 ouă medii
 • 100 gr unt
 • 200 ml frișcă lichidă
 • 1 praf de sare
 • 150 gr zahăr
 • esență de rom
 • vanilie
 • Pentru decor:
 • caramel sărat
 • fulgi de migdale
 • frișcă bătută

Mod de preparare pentru mousse de ciocolată cu caramel sărat și frișcă

Modul de preparare al acestui delicios și spectaculos desert este destul de simplu și ușor.

Mai întâi se pune într-un vas, pe foc, frișca lichidă. Se lasă să se încălzească bine, apoi se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până când ciocolata este topită. Apoi se adaugă untul și din nou se amestecă până când și untul este topit și compoziția bine omogenizată.

Se stinge focul și se lasă compoziția de ciocolată să se tempereze câteva minute. Cât este ușor fierbinte, se adaugă în compoziția de ciocolată gălbenușurile, unul câte unul. Se amestecă intens după fiecare pentru a se încorpora în crema de ciocolată.

Se lasă crema de ciocolată obținută să se răcească bine.

Citește și: Rețeta Millefeuille, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Între timp, se prepară bezeaua de albușuri.

Se pun în bolul mixerului cele patru albușuri, se presară puțină sare peste ele și se lasă la temperatura camerei pentru a se putea mixa bine.

Se mixează albușurile până devin cristaline, folosind mixerul la treaptă superioară. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare. Se pune zahărul în trei sau patru prize.

Când compoziția de ciocolată este bine răcită, se încorporează în ea bezeaua de albușuri. Bezeaua se adaugă lingură cu lingură, amestecând ușor cu o spatulă, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Se procedează așa pentru a se obține un mousse de ciocolată cremos și aerat. Nu este recomandat a se mai folosi mixerul la acest pas, pentru a nu se lăsa compoziția. la final se adaugă areomele, după gust.

Se porționează deliciosul mousse de ciocolată în cupe și se dau cupele la frigider până în momentul servirii.

În momentul servirii se decorează mousse-ul de ciocolată cu caramel sărat, creând o inimioară din acesta.

Citește și: Rețetă de desert Pain Perdu, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

În interiorul inimioarei de caramel se adaugă frișcă bătută și se presară fulgi de migdale pe deasupra.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară deliciosul mousse de ciocolată cu caramel sărat și frișcă, accesați materialul video de mai sus.

Ultimele știri