Rețetă de burger oriental, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă și interesantă rețetă de burger oriental.

Burger oriental prezentat pe un suport de ardezie

Rețeta lui Vlăduț

Pentru că burgerii sunt printre preferințele atât ale celor mici cât și ale celor mari, Vlăduț a pregătit în platoul de la Neatza o rețetă de burger oriental, care conține carne tocată, vinete, dovlecei, dar şi alte ingrediente delicioase.

Foarte interesant este sosul ce acompaniază restul ingredientelor, un sos delicios pe bază de tahini. Puteți prepara și voi celor dragi așa delicioși burgeri, respectând ingredientele de mai jos și pașii necesari.

Ingrediente pentru rețetă de burger oriental:

  • carne tocată în amestec( vită + miel)
  • sare și piper
  • vinete
  • dovlecei
  • roșii
  • cartofi
  • ceapă roșie
  • baby spanac
  • tahini
  • usturoi
  • brânză tartinabilă
  • mentă
  • zahăr brun
  • foi de dafin
  • ulei
  • pastă de ardei iuți
  • chifle de burgeri cu cărbune negru

Mod de preparare pentru rețeta de burger oriental

Se începe cu sosul de ceapă , un sos delicios care se va asorta armonios cu burgerul de carne, dar și cu cartofii copți.

Ceapa se toacă solzișori și se călește ușor în puțin ulei încins. Se adaugă și o foaie de dafin, iar când ceapa își schimbă culoarea, se adaugă zahăr brun. Ceapa se va carameliza frumos și va avea un gust absolut delicios. Peste ceapă se mai adaugă o linguriță de pastă de ardei care îi va conferi un gust ușor picant.

Citește și: Ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios, rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Cartofii se spală bine și se coc la cuptor pe pat de sare. Apoi se vor zdrobi ușor și se vor glazura cu sosul de ceapă.

Vinetele și dovleceii se spală, se feliază rondele și se prepară pe grill.

Între timp, se prepară un sos delicios din pasta tahini amestecată cu usturoi pisat, zeamă de lămâie și apă rece, atât cât să ajute consistența și vâscozitatea sosului.

Când avem toate aceste preparate gata, ne apucăm și de prepararea burgerilor. Condimentăm amestecul de carne tocată cu sare și piper. Apoi, modelăm carnea în formă de burgeri, ținând cont să fie mai mari puțin decât chiflele. Carnea în timpul procesului termic se va mai strânge și nu dorim să arate inestetic îi interiorul chiflelor. Carnea se va trage mai întâi la tigaie, rumenind-o pe ambele părți, apoi se va continua la cuptor. În ultimele 5-6 minute, se scoate carnea și se glazurează cu sosul de tahini. Aromele sosului se vor întrepătrunde astfel în carne și-i va da un gust excelent.

Citește și: Salată de cartofi cu mere și multe alte ingrediente, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Cum se asamblează burgerii orientali

Se secționează chiflele în jumătăți. Partea de la bază se tartinează cu crema de brânză frecată cu frunze de mentă. Peste aceasta se presară câteva frunze de baby spanac, pentru un plus de prospețime. Urmează rondelele de vinete și cele de dovlecei, apoi carnea glazutrată cu sosul de tahini. Peste carne se așază cartofii striviți și glazurați cu ceapa caramelizată. Apoi rondele de roșii și capacul de la chiflă. Vom obține un turnuleț delicios și aspectuos ce va cuceri orice gurmand.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de burger oriental, dar și pentru a nu pierde sfaturi utile de la Vlăduț, accesați și materialul video de mai sus!

Ultimele știri