Chef Nicolai Tand i-a surprins plăcut pe matinali preparând o rețetă delicioasă și spectaculoasă de ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios. O explozie de gusturi și culori într-un preparat pe care îl puteți pregăti și voi, chiar pentru o masă festivă.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al unui astfel de festin culinar ce merită testat și în bucătăriile voastre.
Citește și: Ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Rețetă pentru o gustare delicioasă
Ingrediente pentru Ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios
- 1 pui întreg
- condimente pentru pui
- Pentru umplut:
- orez
- spanac
- ceapă
- morcovi
- cartofi dulci
- țelină apio
- salam afumat
- cimbru proaspăt
- rozmarin proaspăt
- usturoi
- ciuperci
- roșii
- suc de roșii
- sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta de ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios
Se începe cu pregătirea puiului care se taie pe jumătate și se dezosează cu grijă, astfel încât să se obțină o fâșie mare de carne. Carnea se asezonează cu condimente și se lasă la odihnit până când sunt pregătite toate ingredientele pentru umplutură. Oasele se fierb cu câteva legume și se face o supă care va fi folosită ulterior și la sos, dar și la alte preparate.
Citește și: Tartă cu roșii condimentate și paste cu feta și roșii, rețeta lui Chef Nicolai Tand de la Neatza de Weekend
Orezul se spală bine și se lasă la hidratat în apă rce, aproximativ 2 ore. Se călesc ușor la tigaie,în ulei încins, o ceapă tocată, 2-3 căței de usturoi, apoi se adaugă spanacul, opărit în prealabil. Se amestecă bine și se dă deoparte. Restul de legume se spală, se pun într-o tavă și se dau la cuptor până se pătrund ușor Printre legume se adaugă și rozmarin și cimbru, dar și câțiva căței de usturoi. Apoi, se curăță, se toacă și se trag la tigaie în puțin ulei.
O parte din legume se dau deoparte pentru a fi folosite la sos. peste celelalte se adaugă orezul bine scurs și o parte din spanac. Se mai adaugă salam afumat tocat mărunt, pentru un plus de gust afumat. Această compoziție se întinde peste carnea de pui. Se rulează carnea peste umplutură, se leagă bine rulada cu ață de bucătărie și se așază într-o tavă cu puțin ulei și puțină supă. Se dă rulada la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade.
Cât timp rulada este la cuptor se pregătește sosul pentru servit rulada de pui. Legumele oprite, mai puțin spanacul, se procesează cu blenderul și se transformă într-un sos. Se adaugă cimbru, rozmarin, sos de roșii și supă de pui și se mai fierbe sosul câteva minute până se întrepătrund bine toate aromele.
Când rulada este gata, se lasă să se tempereze ușor, se feliază și se servește glazurată cu sos, alături de spanacul oprit și fâșii de legume coapte la cuptor.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios, accesați și videoclipul de mai sus.