Antena Căutare

Rețetă de ceapă confiată în aluat foietaj cu sos de parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand i-a surprins plăcut pe matinalii de la ”Super Neatza” cu o interesantă și delicioasă rețetă de ceapă confiată în aluat foietaj cu sos de parmezan, preparat ce poate fi servit ca aperitiv.

Aperitiv din ceapă cu foietaj și sos Galerie
O porție de ceapă confiată învelită în aluat foietaj cu sos de parmezan, pregătită de Chef Nicolai Tand la Neatza

Preparată în vase cocotte, micuțe, cât pentru o porție fiecare, va arăta perfect ceapa confiată în aluat foietaj și sos de parmezan.

Nu-i nimic dacă vă lipsesc din bucătărie acele vase, o puteți prepara în vasele de ceramică ramekin, vase micuțe de yena, sau în forme de savarine, forme de tartă, etc. Împortant este să fie frumos porționată fiecare ceapă în pătura ei de aluat foietaj.

Sosul de parmezan se prepară ca un sos bechamel clasic, cu unt, lapte și făină, nucșoară și mult parmezan, la final.

Rețetă de ceapă confiată în aluat foietaj cu sos de parmezan - Ingrediente

  • Pentru ceapa confiată în aluat foietaj:

  • ceapă mare, galbenă
  • aluat foietaj
  • unt
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • Pentru sosul de parmezan:

  • 100 gr unt
  • 100 gr făină
  • 500-600 ml lapte
  • 100 gr parmezan răzuit
  • sare și piper
  • nucșoară
  • felii subțiri de parmezan pentru decor

Mod de preparare pentru rețeta de ceapă confiată în aluat foietaj cu sos de parmezan

Preparare ceapă confiată în aluat foietaj.

Se curăță ceapa se spală și se taie pe jumătate, pe rotund, pentru a se putea așeza frumos în vasele de fontă, sau ce vase folosim. Ceapa astfel decupată se condimentează cu sare și piper.

Se pune puțin unt cu ulei de măsline într-o tigaie, sau direct în vasele de fontă și se așază ceapa cu tăietura în jos. Se lasă să se confieze la foc mic până când se pătrunde și se rumenește ușor la bază. Se lasă ceapa confiată să se tempereze ușor, timp în care se va decongela și aluatul foietaj.

Citește și: Rețetă de pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza

Aluatul de decupează în forme circulare, sau pătrate. Fiecare foaie de aluat trebuie să aibă dimensiunea așa încât să poată âmbrăca fiecare bucată de ceapă pe exterior.

Când ceapa este temperată, se îmbracă în aluatul foietaj și se așază în vas, cu partea decupată în sus.

Se dau vasele cu ceapa confiată în foietaj la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute, sau până când aluatul este bine rumenit.

Preparare sos de parmezan.

Pentru a prepara sosul de parmezan se procedează exact ca la sosul bechamel, cu mențiunea că îl pregătim mai fluid, pentru a putea adăuga cât de mult parmezan răzuit. Acesta îl va îngroșa și va deveni mai cremos.

Citește și: Rețetă de colțunași Gyoza, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Așadar, punem untul la topit într-un vas și adăugăm făina. Amestecăm intens până când făina se hidratează și absoarbe tot untul topit. Adăugăm, treptat, laptele fierbinte și amestecăm continuu până când sosul capătă consistență. Condimentăm cu sare, piper și nucșoară, după gust. La final, adăugăm mult parmezan răzuit care se va topi în sos și îl va face mai consistent.

Spor și poftă bună!

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de ceapă confiată în aluat foietaj cu sos de parmezan, dar și pentru a nu pierde savoarea emisiunii, accesați materialul video de mai sus!

Prognoza meteo 2 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Ne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x