- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte interesantă această rețetă de colțunași Gyoza, rețetă inspirată din bucătăria japoneză și preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani, atât ca mod de preparare cât și ca armonie de ingrediente!
Ce sunt de fapt colțunașii Gyoza?
Gyoza este denumirea unor colțunași japonezi, care sunt de fapt niște pachețele mici de aluat subțire și elastic, preparat din făină de grâu, umplute cu un amestec de carne suculentă și varză condimentat cu usturoi, ghimbir și arpagic chinezesc, sau ceapă verde.
Colțunașii Gyoza, în rețeta clasică japoneză sunt mai întâi rumeniți în tigaie, iar apoi sunt copți până când devin crocanți.
Citește și: Colțunași cu brânză și dovlecel, perfecți pentru gustări delicioase
Ingrediente pentru Rețetă de colțunași Gyoza:
- 600 gr carne de porc, tocată
- sare și piper
- 200 gr varză chinezească
- 2 căței usturoi
- ghimbir, în aceeași cantitate cu usturoiul
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 lingură sos de stridii
- 1 lingură sos de soia
- foi de aluat speciale, din făină
- ulei de floarea soarelui
- ulei de susan
- puțină făină
- apă
Mod de preparare pentru Rețetă de colțunași Gyoza
Având în vedere că aluatul pentru colțunași este deja preparat și porționat, nu ne rămâne decât să ne ocupăm de umplutură, iar apoi să formăm colțunașii și să-i supunem tratamentului termic.
Cum pregătim umplutura pentru Colțunașii japonezi?
Se toacă varza chinezească fideluță, iar ceapa verde, atât foile cât și capetele albe se toacă mărunt. Se amestecă aceste două ingrediente cu carnea tocată și se condimentează cu sare, piper, usturoi răzuit și ghimbir răzuit, cam în aceeași cantitate cu usturoiul. peste toate acestea de adaugă sos de stridii și sos de soia și se amestecă bine totul.
Se lasă amestecul pentru umplutura colțunașilor la odihnit 20-30 de minute, atât cât să se întrepătrundă bine toate aromele.
Preparare colțunași Gyoza
După ce amestecul pentru umplutură s-a odihnit, se începe modelarea colțunașilor. Se ia câte o foiță de aluat, se așază peste ea cam o linguriță din amestecul penntru umplutură și se unesc marginile aluatului cu umplutura la interior, dar croșetând frumos una din margini peste cealaltă. marginile aluatuli se vor unge cu apă pentru a nu se desface în timpul tratamentului termic.
Se unge o tigaie încăpătoare cu ulei și se pune la foc iute. Se așază colțunații în ea și se lasă să se rumenească ușor, apoi se adaugă apă până la jumătatea colțunașilor. Se adaugă puțină făină în apă, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă colțunașii să fiarbă până sunt bine preparați. peste un timp, se stropesc colțunașii deasupra cu puțin ulei de susan pentru a căpăta cremozitate, dar și un gust mai delicat.
Citește și: Rețeta italiană Porchetta, gătită de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
După ce colțunașii sunt fierți, se ridică capacul și se mai lasă tigaia pe foc pentru a prinde colțunașii o crustă în partea de jos, ca o dantelă.
Colțunașii Gyoza se răstoarnă pe un platou și se servesc cu diverse sosuri.
Pentru mai multe detalii interesante despre rețeta de colțunași Gyoza din bucătăria japoneză, dar și pentru a nu pierde savoarea cu care explică Chef Nicolai Tand modul de preparare, accesați materialul video de mai sus!
Top meniuri gustoase și sănătoase cu pește și fructe de mare... Rețetă de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Da...