Antena Căutare

Rețetă de colțunași Gyoza, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand,a venit cu forțe proaspete după vacanța de sărbători și a preparat la Neatza cu Răzvan și Dani, nu una, ci două rețete delicioase printre care și această interesantă rețetă de colțunași Gyoza, din bucătăria japoneză.

Colțunași japonezi Galerie
Colțunași Gyoza, preparați de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Foarte interesantă această rețetă de colțunași Gyoza, rețetă inspirată din bucătăria japoneză și preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani, atât ca mod de preparare cât și ca armonie de ingrediente!

Ce sunt de fapt colțunașii Gyoza?

Gyoza este denumirea unor colțunași japonezi, care sunt de fapt niște pachețele mici de aluat subțire și elastic, preparat din făină de grâu, umplute cu un amestec de carne suculentă și varză condimentat cu usturoi, ghimbir și arpagic chinezesc, sau ceapă verde.

Colțunașii Gyoza, în rețeta clasică japoneză sunt mai întâi rumeniți în tigaie, iar apoi sunt copți până când devin crocanți.

Citește și: Colțunași cu brânză și dovlecel, perfecți pentru gustări delicioase

Ingrediente pentru Rețetă de colțunași Gyoza:

  • 600 gr carne de porc, tocată
  • sare și piper
  • 200 gr varză chinezească
  • 2 căței usturoi
  • ghimbir, în aceeași cantitate cu usturoiul
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 lingură sos de stridii
  • 1 lingură sos de soia
  • foi de aluat speciale, din făină
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei de susan
  • puțină făină
  • apă

Mod de preparare pentru Rețetă de colțunași Gyoza

Având în vedere că aluatul pentru colțunași este deja preparat și porționat, nu ne rămâne decât să ne ocupăm de umplutură, iar apoi să formăm colțunașii și să-i supunem tratamentului termic.

Cum pregătim umplutura pentru Colțunașii japonezi?

Se toacă varza chinezească fideluță, iar ceapa verde, atât foile cât și capetele albe se toacă mărunt. Se amestecă aceste două ingrediente cu carnea tocată și se condimentează cu sare, piper, usturoi răzuit și ghimbir răzuit, cam în aceeași cantitate cu usturoiul. peste toate acestea de adaugă sos de stridii și sos de soia și se amestecă bine totul.

Citește și: Rețetă de bruschete cu picioci pârgăliți și ceapă crocantă, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se lasă amestecul pentru umplutura colțunașilor la odihnit 20-30 de minute, atât cât să se întrepătrundă bine toate aromele.

Preparare colțunași Gyoza

După ce amestecul pentru umplutură s-a odihnit, se începe modelarea colțunașilor. Se ia câte o foiță de aluat, se așază peste ea cam o linguriță din amestecul penntru umplutură și se unesc marginile aluatului cu umplutura la interior, dar croșetând frumos una din margini peste cealaltă. marginile aluatuli se vor unge cu apă pentru a nu se desface în timpul tratamentului termic.

Se unge o tigaie încăpătoare cu ulei și se pune la foc iute. Se așază colțunații în ea și se lasă să se rumenească ușor, apoi se adaugă apă până la jumătatea colțunașilor. Se adaugă puțină făină în apă, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă colțunașii să fiarbă până sunt bine preparați. peste un timp, se stropesc colțunașii deasupra cu puțin ulei de susan pentru a căpăta cremozitate, dar și un gust mai delicat.

Citește și: Rețeta italiană Porchetta, gătită de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

După ce colțunașii sunt fierți, se ridică capacul și se mai lasă tigaia pe foc pentru a prinde colțunașii o crustă în partea de jos, ca o dantelă.

Colțunașii Gyoza se răstoarnă pe un platou și se servesc cu diverse sosuri.

Pentru mai multe detalii interesante despre rețeta de colțunași Gyoza din bucătăria japoneză, dar și pentru a nu pierde savoarea cu care explică Chef Nicolai Tand modul de preparare, accesați materialul video de mai sus!

Top meniuri gustoase și sănătoase cu pește și fructe de mare... Rețetă de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Da...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x