Îndrăgitul Chef Nicolai Tand, a preparat în platoul de la la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă rețetă de gnocchi cu spanac și osso buco în sos de roșii cu portocale, spre deliciul matinalilor.
este un preparat foarte gustos, foarte consistent pe care îl putem pregăti și noi acasă, pentru că se folosesc ingrediente simple, la îndemâna oricui.
Ingrediente pentru rețeta de gnocchi cu spanac și osso buco în sos de roșii cu portocale:
- 2 buc. rasol de vițel cu os
- sare și piper
- ulei
- 1 conservă de roșii întregi în sos de roșii
- sucul de la două portocale
- 500-600 ml supă de pui cu legume
- boia de ardei iute și dulce
- 500 gr spanac
-
Pentru gnocchi:
- 4 cartofi medii
- sare
- 1 ou
- făină
- apă pentru fiert cartofii
-
Pentru preparare spanac:
- 500 gr spanac
- 2 căței de usturoi
- unt
- sare și piper
- 1 lingură pastă de roșii
- felii subțiri de bacon pentru crispy
Mod de preparare pentru rețeta de gnocchi cu spanac și osso buco în sos de roșii cu portocale
Pentru a prepara rasolul de vițel în sos de roșii cu portocale, mai întâi se prepară o supă de pui cu legume, un stock consistent pentru a da gust sosului.
Bucățile de carne se condimentează cu sare și piper și se sigilează într-o tigaie cu ulei, apoi se dau deoparte până se pregătește baza sosului.
În tigaia în care s-a sigilat carnea se adaigă roșiile conservate, transformate în pastă. Apoi se adaugă supa de pui, sucul de portocale și bucățile de rasol și se fierb la foc mic până când carnea se desface de pe oase. Se asezonează pe parcurs cu sare, piper și boia de ardei, după gust.
Între timp, se prepară gnocchii de cartofi și spanacul
Se decojesc cartofii și se fierb în apă cu sare până încep să se zdrobească. Se strecoară, se lasă la răcit și se pasează. Se adaugă un ou și făină atât cât să devină compoziția consistentă și să se poată prelucra. Se fornmează gnocchii care se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se amestecă cu puțin sos de roșii pentru a se păstra hidratați.
Spanacul verde se blanșează, apoi se trage la tigaie în puțin unt topit cu usturoi.
Feliile de bacon se rumenesc la cuptor, între două tăvi, până devin crocante.
Citește și: Rețetă de pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza
Pentru servire, se așază pe platou gnocchii de cartofi, se adaugă spanacul și carnea de vițel cu sosul de roșii și portocale, iar deasupra se presară baconul mărunțit.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre modul de preparare al rețetei de gnocchi cu spanac și osso buco în sos de roșii cu portocale, dar și pentru a vă delecta cu momentele savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus!
Cele mai utile ceaiuri în sezonul rece, recomandate de specialiști la Neatza cu Răzvan și Dani... Horoscop 20 ianuarie 2021. Gemenii învață să aleagă mai bine persoanele din jur, află ce se întâmplă cu Racii...