Antena Căutare

Rețetă de Panna Cotta cu ananas și lime, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, nu una, ci trei rețete culinare, dar cea mai delicioasă a fost rețeta de desert, o minunată rețetă de Panna Cotta cu ananas și lime.

Panna Cotta cu ananas și lime, un desert simplu și ușor de preparat Galerie
Desert panna cotta cu ananas la cupă, gata de servit | Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru a avea un meniu complet, Chef Nicolai Tand le-a pregătit matinalilor trei rețete delicioase, printre care și această rețetă de Panna Cotta cu ananas și lime.

Este o rețetă de desert simplu, cu ingrediente puține și cu aspect plăcut. Se asamblează la cupe, sau pahare și se servește rece, de la frigider. Timpul de preparare este foarte scurt, nu necesită mai mult de 15-20 de minute, însă este mai lung timpul de așteptare. Desertul are nevoie de cel puțin o oră la frigider pentru a se închega.

Citește și: Plăcintă cu lime din 3 ingrediente. Desertul fără coacere

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a încerca și voi acasă acest desert minunat, ușor de preparat și foarte apreciat.

Ingrediente pentru Panna Cotta cu ananas și lime:

  • 1 l lapte proaspăt
  • 500 gr smântână pentru frișcă
  • 250 gr zahăr
  • 20 gr gelatină
  • coajă de lime
  • 1 ananas proaspăt
  • 50 gr unt
  • zahăr pentru caramelizat ananasul

Citește și: Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios

Rețetă de Panna Cotta cu ananas și lime - Mod de preparare

Se începe prin a fierbe laptele până atinge temperatura de 80 de grade. Se stinge focul, se adaugă zahărul și puțină coajă de lime, răzuită fin și se amestecă. Se lasă laptele să se mai tempereze. Între timp, se hidratează gelatina și se agdaugă în laptele ușor temperat. Se amestecă bine pentru omogenizare, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă.

Citește și: Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă

Smântâna pentru frișcă adăugată are rolul de a da cremozitate delicioasei budinci de lapte. Se va mixa ușor înainte de adăugare, doar până capătă puțin volum.

Budinca de lapte se porționează în cupe de înghețată, sau în pahare. Se dau cupele cu panna cotta la frigider pentru aproximativ o oră.

Între timp, se pregătește ananasul cu care se va decora panna cotta. Se curăță ananasul și se feliază în felii subțiri. Se amestecă cu puțin zahăr și coajă de lime răzuită fin și se trag la tigaie în puțin unt topit. Nu se lasă decât câteva secunde pentru a se toți zahărul și a se aromatiza feliile de ananas de la coaja de lime. Apoi se pun într-un bol și se lasă să se odihnească până este gata panna cotta de lapte.

Cu aceste felii de ananas aromatizat cu coajă de lime se decorează cupele cu panna cotta în timpul servirii.

Este un desert fin și răcoritor, ușor de preparat și cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor.

Citește și: Rețetă de desert Pain Perdu, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru a nu pierde detalii importante despre cum se prepară această Rețetă de Panna Cotta cu ananas și lime, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.

Cum sa ai un ten tânăr și luminos, indiferent de vârstă... Rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x