Antena Căutare

Rețetă de desert Pain Perdu, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand ne-a surprins, ca de obicei cu o rețetă în care ne învață cum să folosim ingredientele rămase prin cămară, o rețetă de desert Pain Perdu.

Frigănele din felii de cozonac cu pere, înghețată și frișcă Galerie
Porție de desert Pain Perdu, servită cu înghețată, frișcă și caramel sărat

Rețeta de desert Pain Perdu preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani este cunoscută și la noi ca rețetă de frigănele dulci. Însă, Nicolai Tand a folosit cozonac în loc de pâine și multe alte ingrediente care au ridicat desertul la rang de delicatesă.

Și dacă v-ați întrebat adesea după sărbători ce puteți face cu un cozonac învechit, salvați rețeta de față că poate fi răspunsul la întrebarea voastră.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a obține și voi un delicios desert pe bază de cozonac.

Rețetă de desert Pain Perdu - Ingrediente

  • Pentru baza desertului:
  • 1 cozonac
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahăr brun
  • vanilie
  • unt
  • Pentru sos de pere:
  • 3-4 pere
  • apă
  • zahăr brun
  • scorțișoară
  • anason stelat
  • 1 lămâie
  • unt
  • Pentru caramel sărat:
  • 250 gr zahăr
  • 125 gr unt
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • Pentru servit:
  • înghețată
  • frișcă bătută
  • fulgi de migdale

Mod de preparare pentru desert Pain Perdu

Modul de preparare al spectaculosului desert este puțin mai complex decât la clasicele frigănele. Sunt câteva etape în plus de care trebuie să ținem cont pentru o reușită sigură și un deliciu absolut.

Cum pregătim baza desertului Pain Perdu.

Mai întâi se feliază cozonacul în felii de aproximativ 2 cm grosime. Se așază feliile în tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute, să se mai usuce.

Între timp se amestecă bine ouăle cu zahărul, vanilia și laptete. În acest amestec se scufundă feliile de cozonac și se lasă 15 minute să se hidrateze bine. Apoi se scot pe un platou și se mai lasă câteva minute să se scurgă.

Citește și: Rețeta Millefeuille, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se încinge o tigaie cu unt și se rumenesc ușor feliile de cozonac, pe ambele părți. Așa rumenite, se așază din nou în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai dau la cuptor pentru 10 minute, să se coacă și în interior.

Cum se prepară perele în sos.

Se curăță perele de coajă și se taie în cuburi micuțe. Se pun la fiert în apă cu zahăr, scorțișoară, anason stelat și o lămâie tăiată în două și stoarsă de suc. Se lasă să fiarbă doar până când cuburile de pere devin translucide. Se scurg și se mai trag la tigaie în puțin unt, pentru cremozitate.

Citește și: Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Cum se prepară sosul caramel sărat.

Se pune zahărul la caramelizat într-un vas cu pereți dubli. Se amestecă continuu până se topește tot zahărul, apoi se adaugă untul. Când și untul este topit, se adaugă frișca lichidă și din nou se amestecă până se omogenizează sosul și devine cremos. Înainte de a stinge focul se adaugă sarea grunjoasă.

Cum se asamblează deliciosul desert Pain Perdu.

Se așază felia de cozonac pe platou, iar peste ea se presară cuburi de pere. Urmează o cupă din înghețata preferată, care se glazurează cu sos caramel. peste înghețată se adaugă o porție generoasă de frișcă. Din nou se glazurează cu sos caramel sărat și se presară fulgi de migdale trași la tigaie în puțin unt.

Urmăriți și videoclipul de mai sus pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Chef Nicolai Tand, despre cum se prepară această spectaculoasă rețetă de desert Pain Perdu.

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi. Din meniul pe care îl vei pregăti familiei tale nu ar trebui să lipsească desertul. De aceea, îți oferim o rețetă tradițională de pască cu aluat de cozonac.

Medicul Adrian Marinescu, explicații despre vaccinare la Neatza cu Răzvan și Dani. În ce condiții putem amâna rapelul... Rețeta Gravlax, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Super Neatza, 8 decembrie 2023. Cum arată un meniu antiinflamator de post Super Neatza, 8 decembrie 2023. Cum arată un meniu antiinflamator de post Vineri, 08.12.2023, 09:51
Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 29, 7 decembrie 2023. Gianni, vizită neașteptată în casa Liei: Ce urmărești?
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 29, 7 decembrie 2023. Gianni, vizită neașteptată în casa Liei: Ce urmărești? Joi, 07.12.2023, 21:01
Ramona Olaru, surpriză emoționantă de ziua ei onomastică. Ce i-au pregătit colegii de la Neatza: „Este visul tău de iarnă”

Ramona Olaru, surpriză emoționantă de ziua ei onomastică. Ce i-au pregătit colegii de la Neatza: „Este visul tău de iarnă”

În ediția de Super Neatza de pe 6 decembrie 2023 Ramona Olaru a fost sărbătorită de colegii ei. „Vecina” a primit o surpriză emoționantă de Sfântul Nicolae. Rmaona Nicoleta Olaru este numele ei.

Miercuri, 06.12.2023, 17:47
Regula de care ține cont Dani Oțil în fiecare an de Moș Nicolae. Ce îi cumpără fiului său

Regula de care ține cont Dani Oțil în fiecare an de Moș Nicolae. Ce îi cumpără fiului său

Dani Oțil are o regulă de care țin cont cu strictețe în fiecare an, de Moș Nicolae. Prezentatorul de la Neatza că Răzvan și Dani a spus ce i-a cumpărat fiului său pe 6 decembrie, chiar la televizor.

Miercuri, 06.12.2023, 13:53
Romică Țociu, cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. La ce gest a apelat Ramona Olaru când l-a văzut

Romică Țociu, cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. La ce gest a apelat Ramona Olaru când l-a văzut

Romică Țociu a fost surprins cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. Actorul a fost emoționat peste măsura de confesiunile făcute de fiul său, Cătălin. Ramona Olaru nu s-a putut abține și a apelat la un gest neașteptat.

Vineri, 01.12.2023, 11:43
CONCURS "Prăjitură pentru Moș Crăciun". Ce poți câștiga

CONCURS "Prăjitură pentru Moș Crăciun". Ce poți câștiga

Hai să-i impresionezi pe Moș Crăciun și pe prietenii de la Neatza. Pregătește prăjitură pentru Moș Crăciun și poți câștiga premii speciale.

Miercuri, 29.11.2023, 16:07
Ultimele știri
x