Live acum
Prime Time 20:30Adela

Rețetă de desert Pain Perdu, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand ne-a surprins, ca de obicei cu o rețetă în care ne învață cum să folosim ingredientele rămase prin cămară, o rețetă de desert Pain Perdu.

Porție de desert Pain Perdu, servită cu înghețată, frișcă și caramel sărat

Rețeta de desert Pain Perdu preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani este cunoscută și la noi ca rețetă de frigănele dulci. Însă, Nicolai Tand a folosit cozonac în loc de pâine și multe alte ingrediente care au ridicat desertul la rang de delicatesă.

Și dacă v-ați întrebat adesea după sărbători ce puteți face cu un cozonac învechit, salvați rețeta de față că poate fi răspunsul la întrebarea voastră.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a obține și voi un delicios desert pe bază de cozonac.

Rețetă de desert Pain Perdu - Ingrediente

  • Pentru baza desertului:
  • 1 cozonac
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahăr brun
  • vanilie
  • unt
  • Pentru sos de pere:
  • 3-4 pere
  • apă
  • zahăr brun
  • scorțișoară
  • anason stelat
  • 1 lămâie
  • unt
  • Pentru caramel sărat:
  • 250 gr zahăr
  • 125 gr unt
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • Pentru servit:
  • înghețată
  • frișcă bătută
  • fulgi de migdale

Mod de preparare pentru desert Pain Perdu

Modul de preparare al spectaculosului desert este puțin mai complex decât la clasicele frigănele. Sunt câteva etape în plus de care trebuie să ținem cont pentru o reușită sigură și un deliciu absolut.

Cum pregătim baza desertului Pain Perdu.

Mai întâi se feliază cozonacul în felii de aproximativ 2 cm grosime. Se așază feliile în tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute, să se mai usuce.

Între timp se amestecă bine ouăle cu zahărul, vanilia și laptete. În acest amestec se scufundă feliile de cozonac și se lasă 15 minute să se hidrateze bine. Apoi se scot pe un platou și se mai lasă câteva minute să se scurgă.

Citește și: Rețeta Millefeuille, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se încinge o tigaie cu unt și se rumenesc ușor feliile de cozonac, pe ambele părți. Așa rumenite, se așază din nou în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai dau la cuptor pentru 10 minute, să se coacă și în interior.

Cum se prepară perele în sos.

Se curăță perele de coajă și se taie în cuburi micuțe. Se pun la fiert în apă cu zahăr, scorțișoară, anason stelat și o lămâie tăiată în două și stoarsă de suc. Se lasă să fiarbă doar până când cuburile de pere devin translucide. Se scurg și se mai trag la tigaie în puțin unt, pentru cremozitate.

Citește și: Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Cum se prepară sosul caramel sărat.

Se pune zahărul la caramelizat într-un vas cu pereți dubli. Se amestecă continuu până se topește tot zahărul, apoi se adaugă untul. Când și untul este topit, se adaugă frișca lichidă și din nou se amestecă până se omogenizează sosul și devine cremos. Înainte de a stinge focul se adaugă sarea grunjoasă.

Cum se asamblează deliciosul desert Pain Perdu.

Se așază felia de cozonac pe platou, iar peste ea se presară cuburi de pere. Urmează o cupă din înghețata preferată, care se glazurează cu sos caramel. peste înghețată se adaugă o porție generoasă de frișcă. Din nou se glazurează cu sos caramel sărat și se presară fulgi de migdale trași la tigaie în puțin unt.

Urmăriți și videoclipul de mai sus pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Chef Nicolai Tand, despre cum se prepară această spectaculoasă rețetă de desert Pain Perdu.