Antena Căutare

Rețetă de pate din ficat de pui, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că la Neatza o zi bună începe cu o gustare bună, Chef Nicolai Tand a preparat, spre deliciul matinalilor, o rețetă de pate din ficat de pui.

Pateul de pui preparat în casă este mai gustos și mai sănătos Galerie
Pate din ficat de pui depozitat în borcane, dar și tartinat pe felii de pâine, gata de servit | shutterstock

Chef Nicolai Tand ne învață cum să pregătim acasă o rețetă de pate din ficat de pui, gustoasă și sănătoasă.

Ficatul de pui este un aliment ieftin și gustos, bogat în vitamine, minerale, proteine și fibre și este recomandat tuturor, chiar și copiilor. În conținutul ficatului de pui se regăsesc toți aminoacizii necesari unei bune funcționări a proceselor chimice din organism.

Pateul din ficat de pui este pe gustul oricui, mai ales al celor mici. Iar dacă ne încumetăm să-l preparăm acasă, deliciul va fi maxim, dar și siguranța că avem o mâncare mai sănătoasă.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei, așa cum a pregătit-o Nicolai Tand în platoul de la Neatza.

Ingrediente pentru rețetă de pate din ficat de pui:

Cu doar câteva ingrediente clasice și la îndemâna oricui, dar și ieftine putem să pregătim o gustare pentru orice moment al zilei.

Pentru preparat pateul:

  • 1 kg ficat de pui
  • sare și piper, proaspăt măcinate
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • cimbru
  • 50 ml coniac sau vișinată
  • 100 gr unt

Pentru servit:

  • pâine prăjită
  • castraveți murați

Rețetă de pate din ficat de pui - Mod de preparare

Ficatul de pui se curăță de grăsime și pielițele protectoare se asezonează cu sare și piper și se lasă la odihnit câteva minute.

Dacă se folosește ficat de pui congelat, acesta se va lăsa să se decongeleze în lapte. Astfel ficatul va fi mult mai fraged și mai gustos.

Citește și: Rețetă de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Între timp, se pune puțin unt la topit și se adaugă ceapa curățată și tocată mărunt, dar și unul sau doi căței de usturoi, de asemeni curățați și tocați mărunt.

Când ingredientele încep să-și schimbe ușor culoarea se adaugă coniacul, sau o vișinată, o afinată, etc. Se lasă să fiarbă ceapa bine în alcool, apoi se adaugă ficatul de pui și se amestecă bine.

Se rumenește bine ficatul de pui, adăugând unt atât cât trebuie să nu se ardă.

Chef Nicolai Tand recomandă untul pentru atunci când pateul din ficat de pui se servește imediat. Dacă se prepară ficat de pui pentru a se depozita în borcane, este recomandat a se folosi grăsime de porc sau de rață.

Citește și: Piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza

După ce ficatul de pui este bine pătruns, se procesează cu ajutorul blenderului și se transformă într-o pastă cremoasă. Se potrivește consistența pateului de ficat cu puțină smântână lichidă. Pasta din ficat de pui trebuie să aibă o textură onctuoasă șți să fie ușor tartinabilă.

Servit pe felii de pâine prăjită, adături de castraveți acri este mai mult decât delicios.

Pentru mai multe detalii despre această rețetă de pate din ficat de pui, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante de la Chef Nicolai Tand accesați videoclipul de mai sus.

Ce spune data căsătoriei despre bunăstarea cuplului. Numerologul Corina Stratulat: Momentul nunții influențează căsnicia... Rețetă de pui în stil jamaican, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x