Rețetă de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Din colecția de rețete preparate de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani, vă ispitim cu o rețetă de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză cu maioneză.

Sandvișuri cu snițel de porc și salată de varză, din bucătăria japoneză

shutterstock

O idee de mic dejun, sau pachet pentru serviciu, de la Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la neatza cu Răzvan și Dani este această minunată rețetă de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză.

Cu șnițele din carne de porc glazurate cu un delicios sos dulce-acrișor, cu o salată de varză și maineză, nu pot fi decât extrem de gustoase aceste sandvișuri inspirate din bucătăria japoneză.

Face Nicolai ce face și ne surprinde de fiecare dată cu rețete culinare interesante, numai bune de preparat acasă spre deliciul celor dragi.

Ingrediente pentru rețeta de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză:

  • Pentru șnițele:

  • cotlet de porc
  • sare și piper
  • ouă
  • făină și pesmet
  • ulei
  • Pentru sos dulce acrișor:

  • 1 borcan gem de cireșe amare
  • 1 ceașcă de apăpă
  • zahăr
  • oțet asiatic
  • sare și piper
  • Pentru salata de varză:

  • varză albă
  • sare și piper
  • zahăr
  • oțet asiatic
  • maioneză
  • semințe de susan
  • felii de pâine

Mod de preparare pentru rețeta de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză

Urmând pașii rețetei și respectând combinația de ingrediente, gustoase și foarte hrănitoare, ne putem asigura o gustare, sau chiar una dintre mesele principale ale zilei.

Cum se prepară șnițelele de porc.

Se feliază carnea mai grosier, cam de 1,5 cm și fără a se bate cu ciocanul, se condimentează cu sare și piper. Se lasă la odihnit 30-40 de minute, pentru a se frăgezi.

Ouăle se amestecă cu un praf de sare și unul de piper, ca la orice rețetă de șnițele. carnea pentru șnițele se trece prin făină, apoi prin ouă și la final prin pesmet. De preferință pesmet panko pentru că este mai grunjos.

Citește și: Ouă poșate în sos de vin roșu. Rețetă din bucătăria franțuzească, preparată de Chef Nicolai Tand

Se rumenesc șnițelele de porc în ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Se păstrează acoperite până vor fi introduse în sandvișuri.

Cum se prepară sosul dulce acrișor pentru glazurarea șnițelelor.

Se pune dulceața de cireșe amare într-un vas, la încălzit. Se diluează cu apă și se adaugă sare, piper, puțin zahăr și puțin oțet. Se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se trece prin blender și prin sită, pentru a obține un sos fin și cremos.

Cum se prepară salata de varză.

Se toacă varza fideluță, la mandolină. Se freacă cu puțină sare, puțin piper și puțin zahăr, apoi se amestecă cu o lingură de oțet asiatic. Se lasă la odihnit până când se formează lichid. Apoi se scurge varza și se amestecă cu maioneză, după gust.

Citește și: Rețetă de salată din bucătăria asiatică, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se formează șandvișuri din felii mari de pâine cu șnițele de porc glazurate cu sosul dulce acrișor și salata de varză cu maioneză. Se împachetează în folie de prospețime și se presează bine pentru a se așeza compact ingredientele din interior.

Pentru mai multe detalii de la Chef Nicolai Tand despre cum se prepară rețeta de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză, accesați și materialul video de mai sus.

Ultimele știri