Rețetă de salată din bucătăria asiatică, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Cu ingrediente speciale, combinate armonios, Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani o rețetă de salată din bucătăria asiatică.

Boluri cu ingredientele necesare pentru salata din bucătăria asiatică, pregătite de Chef Nicolai Tand

Bogată în ingrediente pline de savoare și culoare este un spectacol în farfurie această rețetă de salată din bucătăria asiatică, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani.

Este gustoasă, este plină de vitamine și fibre și foarte sățioasă și chiar dacă este doar o salată, merge servită la orice masă din zi.

Urmărește mai jos ingredientele și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi, așa preparat gustos și spectaculos.

Ingrediente pentru rețetă de salată din bucătăria asiatică:

  • tăiței de soia
  • salată verde
  • morcovi
  • castravete
  • roșii
  • ardei gras, roșu
  • ridichi
  • usturoi
  • limete
  • lămâie
  • mango
  • ceapă roșie
  • lemongrass
  • păstăi de fasole verde
  • germeni de soia
  • mentă
  • coriandru
  • alune
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • mușchiuleț de vită

Dressing:

  • sos de pește
  • sos de soia
  • zeamă de lămâie
  • zeamă de lime
  • zahăr
  • sare și piper
  • usturoi
  • lemongrass
  • mentă
  • coriandru

Mod de preparare pentru rețetă de salată din bucătăria asiatică

Chiar dacă lista de ingrediente este bogată, modul de preparare al salatei este destul de simplu. Doar necesită puțin mai mult timp pentru că trebuiesc curățate și tocate toate legumele.

Sunt doar două ingrediente care necesită tratament termic: mușchiul de vită și tăițeii de soia. Restul ingredientelor se pun ceea ce face din această salată o porție bogată de sănătate în farfurie.

Cum se pregătesc ingredientele pentru salata asiatică.

Așadar, se începe cu prepararea mușchiului de vită. Acesta se curăță de grăsime și tendoane și se condimentează cu sare și piper. Se trage la tigaie până se sigilează pe toate părțile. Apoi se continuă la cuptor la 190 de grade, pentru 15-20 de minute, așa încât să se prepare mediu, nu în sânge. Se lasă la odihnit, apoi se taie în fâșii subțiri.

Citește și: Rețetă de ruladă Beef Wellington, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Tăițeii de soia se pun în apă călduță cu puțină sare și se lasă să se hidrateze 30 de minute.

Între timp, se curăță morcovii și se răzuiesc în fâșii să se asorteze cu tăițeii de soia și cu fâșiile de carne. Tot în fâșii se răzuiește și castravetele, iar ceapa roșie se taie julien.

Mango se curăță și se feliază foarte subțire. Acesta va da o aromă plăcută salatei, o aromă fructată. ca și mango se vor tăia și ridichile în felii subțiri, dar și roșiile.

Vom avea în această salată ingrediente sub formă de fâșii și ingrediente sub formă de felii subțiri ce vor da un aspect spectaculos.

Se amestecă toate aceste ingrediente într-o salatieră încăpătoare.

Citește și: Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza

Cum se prepară dressingul pentru rețetă de salată din bucătăria chinezească.

Se toacă menta, coriandrul, lemongrass-ul și puțin usturoi și se amestecă într-un bol. Nu se va exagera cu cantitatea acestor ingrediente, deoarece toate au arome puternice.

Se amestecă puțin sos de pește cu sos de la carnea de vită și sos de soia. Se adaugă ulei de măsline, zeamă de lămâie și zeamă de lime și se amestecă bine. Lichidul rezultat se adaugă în bolul cu amestecul de verdețuri. Dressigul se lasă puțin la odihnit pentru a se întrepătrunde toate aromele, apoi se va adăuga peste ingredientele din salatieră. Pentru a avea și ceva crocant în salată se adaugă și alune tocate mărunt.

Pentru mai multe detalii despre cum se pregătește această rețetă de salată din bucătăria chinezească, dar și sfaturi interesante de la Chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.

Ultimele știri