Ca în fiecare vineri, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, îi răsfață pe matinali cu desert, iar de data aceasta, a preparat, conform cerințelor, rețeta Lapte de pasăre, simplă și delicioasă, cu iz de copilărie.
Pentru mulți dintre noi aceasta este rețeta care ne aduce aminte, cel mai des, de copilărie, dar dacă este cineva care n-a gustat așa desert, nu știe ce a pierdut, așa că îndemnul nostru este să încerce rețeta lui Vlăduț, simplă și bună, cu reușită sigură.
Ingrediente pentru rețeta Lapte de pasăre:
- 4 ouă
- 200 gr zahăr
- 1 l lapte
- vanilie
- sare
Mod de preparare pentru rețeta Lapte de pasăre
Mai întâi se pregătește o bezea nu foarte fermă, dar cristalină și pufoasă. Se mixează albușurile cu 50 gr de zahăr și un praf de sare.
Laptele se pune la fiert cu puțină sare. Se adaugă cu lingura bulgărași din bezea în laptele de pe foc și se fierb câte un minut și jumătate pe fiecare parte. Apoi se transferă bulgărașii în alt vas.
Citește și: Rețeta Lapte de pasăre cu caramel sărat
Laptele se strecoară, se adaugă restul de zahăr, și gălbenușurile diluate cu lapte rece, precum și vanilia. Se trnsferă vasul pe baie de aburi și se fierbe sosul de vanilie, amestecând continuu, până devine consistent, dar cursiv.
Se pune sosul de vanilie în boluri, sau cupe de servire și se adaugă 1-2 bulgărași de bezea, această combinație reprezentând celebrul desert: Lapte de pasăre. este un desert din categoria deserturilor din copilărie, simplu de preparat, cu ingrediente puține și la îndemână, dar și foarte adorat!
Spor și poftă bună!
Urmăriți și videoclipul de mai sus cu detalii și sfaturi utile de la Vlăduț!
Învățăm să facem turtă dulce în casă cu Marian Duță la atelierul de turtă dulce... Rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani...