Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 27 septembrie 2021, preparată de Vlăduț. Baghete de pâine umplute și servite cu un sos delicios

În ediția din 27 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii, a preparat o rețetă de baghetă de pâine umplută și servită cu un sos delicios, toate cu arome minunate de toamnă.

Baghetele de pâine se trec prin semințe de dovleac înainte de coacere Galerie
Colaj de poze cu baghete de pâine umplute și servite cu un sos delicios | Rețeta lui Vlăduț

Dintr-un aluat clasic de pâine, dar combinat cu bacon, și prune uscate și afumate, apoi tăvălit la bază prin semințe de dovleac, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a realizat o nebunie de baghete de pâine umplute și servite cu un sos delicios, cu arome de toamnă. Sosul este pe bază de sfeclă roșie cu hrean, ingrediente ce se combină armonioz într-un gust perfect.

Citește și: Franzelă de casă. Rețetă simplă de pâine

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a testa și voi rețeta lui Vlăduț de baghete cu arome de toamnă.

Baghete de pâine umplute și servite cu un sos delicios - Ingrediente

Ingredientele din această rețetă se împart în trei categorii: ingrediente pentru aluat, ingrediente pentru umplutură și ingrediente pentru sos.

Ingrediente pentru aluat de baghete:

  • 800 gr făină tip 650
  • 350 ml apă caldă
  • 50 ml ulei de măsline, sau ulei de floarea soarelui
  • 40 gr drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr bacon afumat
  • 100 gr semințe de dovleac
  • 100 gr prune uscate și afumate

Ingrediente pentru sos de sfeclă roșie cu hrean:

  • 250 gr sfeclă roșie murată
  • 150 gr cremă de brânză
  • 400 gr iaurt
  • 50 gr hrean răzuit

Rețeta de bBaghete de pâine umplute și servite cu un sos delicios - Mod de preparare

Modul de preparare al aluatului pentru baghete este simplu, ca la rețetele clasice de pâine. În plus, se adaugă în aluat ingredientele pentru umplutură.

Cum se prepară aluatul pentru baghete

Mai întâii se pregătesc ingredientele pentru umplut aluatul. Baconul afimat se taie în cuburi și se trage ușor la tigaie, iar prunele afumate și uscate sa taie în bucăți mai mici.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 23 septembrie 2021, gătită de Vlăduț. Coaste de porc cu cartofi și gogoșari murați la cuptor

Al doilea pas constă în pregătirea drojdiei. Se amestecă într-un bol drojdia cu zahărul, se adaugă puțină apă caldă și o lingură de făină și se omogenizează. Această compoziție reprezintă maiaua pentru aluat. Se lasă la activat aproximativ 10 minute, sau până când își dublează volumul și se formează bule de aer deasupra.

Făina de cerne într-un vas încăpător și se amestecă cu sarea. Se creează o adâncitiră la mijloc și se pune acolo drojdia activată. Apoi se adaugă, treptat, apa caldă și uleiul și se amestecă bine toate ingredientele din vas. Se frământă aluatul în care se adaugă și cuburile de bacon și prunele uscate. Aluatul de pâine pentru baghete umplute se acoperă cu un ștergar și se lasă la dospit, la loc cald pentru aproximativ o oră.

Cum se formează baghetele de pâine umplute

Pe masa de lucru se presară puțină făină. Aluatul se împarte în patru părți egale. Se ia fiecare parte de aluat și se rulează pe masa presărată cu făină, realizând patru fâșii lungi. Se aplatizează ușor fiecare fâșie de aluat, se unge cu apă și se tăvălește prin semințe de dovleac cu partea unsă. Apoi se așază în tava tapetată cu hârtie de copt, cu partea cu semințe în jos.

Se mai lasă la dospit 30 de minute în tavă, apoi se crestează din loc în loc.

Se coc baghetele de pâine umplute la 200 de grade, pentru 40 de minute, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 20 septembrie 2021. Plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză

Între timp se prepară sosul de sfeclă roșie cu hrean pentru servit baghetele umplute. Se pune sfecla în recipientul unui blender împreună cu hreanul și se transformă într-o pastă. Apoi se amestecă cu crema de brânză și cu iaurtul și se omogenizează bine amestecul.

Spor și poftă bună!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x