Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza, obișnuiește să ne surprindă plăcut oferindu-ne idei de rețete adaptate sezonului în care ne aflăm. De data aceasta, în ediția din 23 septembrie, iscusitul bucătar a preparat o interesantă rețetă de coaste de porc cu cartofi și gogoșari murați la cuptor. Speciali la această rețetă sunt gogoșarii și metoda interesantă de murare a acestora, dar și ingredientele folosite pentru a le da gust.
Urmăriți mai jos care sunt ingredientele și etapele rețetei celebrului bucătar de la Super Neatza, pentru un preparat deosebit de delicios.
Citește și: Gogoșari în oțet. Murături fără fierbere și fără conservanți
Rețetă de coaste de porc cu cartofi și gogoșari murați la cuptor - Ingrediente
Pentru prepararea coastelor de porc și a cartofilor nu sunt necesare ingrediente complexe, în schimb, pentru prepararea gogoșarilor lista ingredientelor este ceva mai mare.
Ingrediente pentru coaste de porc și cartofi:
- 2 kg coaste de porc porționate
- sare și piper
- ulei
- chili
- 1 kg cartofi
Ingrediente pentru gogoșari murați la cuptor:
- 1 kg de gogoșari
- sare
- miere
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- foi de dafin
- usturoi
- oțet
Rețetă de coaste de porc cu cartofi și gogoșari murați la cuptor - Mod de preparare
Se începe cu prepararea coastelor de porc și a cartofilor cartofilor, în cel mai simplu mod. Coastele de porc se asezonează cu sare și piper, cu puțin chili, se ung cu puțin ulei și se împachetează în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu. Se așază înt-o tavă de cuptor. În aceeași tavă se așază și cartofii bine spălați, pe un pat de sare. Se dau împreună la cuptor la 170 de grade pentru aproximativ o oră. Apoi, se încearcă cartofii și dacă sunt copți se scot din tavă. Coastele de porc se desfac și hârtia de copt și folia de aluminiu și se mai lasă la cuptor 15 minute, pentru a se rumeni.
Cum se prepară gogoșarii murați la cuptor
Se spală bine gogoșarii și li se îndepărtează un capac, de la cotoare. cu o linguriță se scobesc de nervuri care se îndepărtează împreună cu semințele. Cupele de gogoșari se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. În fiecare cupă se pune câte un cățel de usturoi, 2-3 boabe de piper, o boabă de ienibahar și o foaie de dafin. Se mai adaugă o linguriță de miere, 1/2 linguriță cu sare și o lingură de oțet. Se dă tava cu gogoșari la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Coastele de porc și cartofii copți se servesc împreună cu delicioșii gogoșari murați la cuptor.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de coaste de porc cu cartofi și gogoșari murați la cuptor, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.
Rețeta zilei la Super Neatza, 22 septembrie 2021, preparată de Chef Nicolai Tand. Ștrudel cu dovleac, desert de toamnă a... Vlăduț ne prezintă rețeta simplă de Chilli Cheesedog pentru care a folosit crenvurștii naturali de la Cris-Tim...