Antena Căutare

Rețete de tarte cu mere, gătite de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani două rețete de tarte cu mere, dar și o rețetă de supă cremă de dovleac copt.

Tarte cu mere Galerie
Tarte cu mere, gătite de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Dacă sunteți în pană de idei în ceea ce privește desertul de weekend, poate vă inspiră aceste rețete de tarte cu mere, gătite de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani.

Tartele cu mere sunt de-a dreptul deosebite, una mai delicioasă decât alta, mai ales pentru că sunt servite cu creme de iaurt și de smântână ce le vor glazura într-un mod apetisant, în timpul servirii.

Ingrediente pentru rețete de tarte cu mere:

  • aluat foietaj
  • mere
  • zahăr
  • unt
  • gem de gutui
  • scorțișoară
  • zeamă de lămâie
  • Pentru cremele de iaurt și smântână:

  • iaurt
  • mascarpone
  • smântână
  • zahăr pudră

Mod de preparare pentru rețete de tarte cu mere

Sunt două rețete de tarte diferite, o tartă clasică în care merele sunt așezate deasupra aluatului, pe un pat de gem de gutui, iar cea de-a doua tartă cu mere este o tartă răsturnată, cu mere feliate grosier și cu un sirop de zahăr cu unt ce va glazura delicios tarta, după răsturnare.

Mod de preparare pentru tarta cu mere deasupra.

Se desface aluatul foietaj și se taie în fâșii de 7-8 cm lățime. Se crestează cu un cuțit cu vârf ascuțit câte un șănțuleț de jur împrejurul aluatului, lăsând o margine de 5-6 mm în exterior, dar cu grijă să nu străpungem aluatul complet. Este interesant acest șănțuleț pentru că va delimita marginile tartei, iar aluatul se va dezvolta mai mult pe margine.

Se glazurează aluatul cu gem de gutui lăsând margilile delimitate simple.

Merele se curăță de coajă și cotoare, se feliază subțire, iar feliile se așază frumos peste gemul de gutui, ușor petrecute, ca un evantai.

Se stropesc cu zeamă de lămâie, se presară cu zahăr și scorțișoară și se așază din loc în loc cubulețe mici de unt, care se vor topi și vor glazura frumos merele.

Se coc tartele cu mere la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Citește și: Rețeta de tartă cu mere în stil englezesc

Preparare cremă de iaurt pentru tarta cu mere.

Pentru a servi aceste tarte cu mere în mod cât mai delicios, se amestecă mascarpone cu zahăr cu aromă de vanilie și iaurt. Cu această cremă de iaurt se decorează tarta cu mere, fierbinte. Crema se va topi ușor și va glazura frumos tarta. Se mai presară și câteva frunze de mentă pe deasupra, pentru un de gust și prospețime.

Mod de preparare pentru tarta răsturnată cu mere

Pentru această tartă, merele se curăță doar de cotoare și se feliază mai grosier, în 6 sau 8 felii, după mărimea merelor.

Se unge cu unt o tavă de cuptor, de yena, preferabil. Se presară mult zahăr și scorțișoară și se așază feliile de mere, cât de multe. Deasupra se așază aluatul foietaj care se înțeapă din loc în loc pentru a nu se deforma în timpul tratamentului termic.

Tarta răsturnată cu mere se coace pentru 35 de minute, în cuptorul încălzit, în prealabil, la 180 de grade.

După coacere, se lasă tarta să se tempereze în tavă 7-8 minute, apoi se răstoarnă pe un platou. Siropul din interior va glazura apetisant tarta.

Preparare cremă de smântână pentru servit tarta răsturnată cu mere.

Ca și anterior, tarta se va servi caldă, glazurată cu o cremă preparată prin amestecarea smântânii cu mascarpone și zahăr pudră. Se pun cantități egale de mascarpone și smântână fermentată, iar zahărul pudră se va adăuga după gust.

Tartă cu mere și gem de gutui

Tartă cu mere și gem de gutui servită cu cremă de iaurt

Sunt două rețete de tarte cu mere destul de simplu de preparat, fără a avea nevoie de cantități fixe ce ne dau bătăi de cap.

Spor și poftă bună!

REGULAMENTUL CONCURSULUI “Castiga la Neatza”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x