Cele mai la îndemână rețete de desert sunt cele cu mere, de la tarte, la plăcinte, brioșe sau checuri, iar un tânăr concurent de la ”Chefi la cuțițe”,i-a surprins pe cei trei chefi cu rețeta: Tartă cu mere în stil englezesc.
Este vorba de nimeni altul decât Florin Marin, tânărul care s-a căsătorit în Marea Britanie cu un preot de 81 de ani și a făcut show la ”Chefi la cuțite” și într-un sezon anterior, dar și în sezonul 8.
Citește și: Tartă franțuzească cu lămâie și brandy
Ce ne trebuie pentru rețeta de tartă cu mere în stil englezesc:
-
Pentru stratul de mere:
- 1 kg mere verzi
- 150 gr stafide
- 1 linguriță scorțișoară
- 200 gr zahăr brun
- 50 gr unt
-
Pentru aluat de tartă:
- 500 gr făină
- 200 gr unt cu peste 82% grăsime
- 50-100 ml apă rece
- 150 gr zahăr
- 1 praf de sare
- coaja de la o lămâie
- căpșuni pentru decor
- înghețată de vanilie
- sos de coacaze
Mod de preparare pentru rețeta de tartă cu mere în stil englezesc
Se curăță merele de cotoare se feliază și se stropesc cu puțină zeamă de lămâie. Se pune zahărul brun la caramelizat, se adaugă untul, apoi merele și se amestecă până când sunt bine caramelizate. Se adaugă scorțișoara și stafidele și se lasă la temperat.
Pentru aluat de tartă, se cerne făina, se amestecă cu coaja de lămâie răzuită fin, un praf se sare și zahărul, și se adaugă untul rece tăiat în cuburi mici Se frământă cu ajutorul degetelor un aluat nisipos a cărui consistență se potrivește cu puțină apă rece.
Citește și: Rețetă de negresă cu sos de zmeură
Se ung patru boluri ramekin cu unt și se așază la baza lor compozița de pere. Deasupra se presară aluatul sfărâmat.
Se coace delicioasa tartă cu mere în stil englezesc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Se servește cu înghețată de vanilie și căpșuni proaspete.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Rețetă de negresă cu sos de zmeură... Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare...