Antena Căutare

Rolul alimentației și al exercițiilor fizice în afecțiunile articulare

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, explicăRolul alimentației și al exercițiilor fizice în afecțiunile articulare.

Despre rolul alimentației și al exercițiilor fizice în afecțiunile articulare cu Simona Dragomir și Dr. Daniela Ene

Simona Dragomir, responsabilul rubricii ”Bună dimineața sănătate” din cadrul îndrăgitului matinal „Neatza cu Răzvan și Dani”, alături de Dr. fizio kinetoterapeut Daniela Ene, ne lămuresc care este rolul alimentației și al exercițiilor fizice în afecțiunile articulare

Sedentarismul poate fi o cauză frecventă a durerilor de spate, de articulații, în general, care pot deveni cronice, iar dacă stilul de viață nu este îmbunătățit prin mișcare, dar și printr-o alimentație adecvată, toate acestea scad calitatea vieții de zi cu zi, a celor care suferă de dureri articulare.

Care este rolul alimentației și al exercițiilor fizice în afecțiunile articulare?

Pentru că organismul nostru este un tot, fiecare aliment consumat presupune din partea corpului un anumit comportament. Și aceasta pentru că unele alimente se digeră mai ușor, iar altele mai greu.

În timpul digestiei, organismul mai răspunde și la alte funcționalități, cum ar fi respirația, transportul sângelui în corp și altele, pentru care are nevoie de anumite resurse de energie.

Citește și: Importanța vitaminelor și suplimentelor alimentare și modul în care se administrează

Primul impact al acestor răspunderi ale organismului este asupra coloanei vertebrale, care este atât un susținător al tuturor organelor, dar și un panou de comandă.

Durerile de spate sunt semnale de care trebuie să ținem cont și să începem investigațiile asupra sănătății organismului.

Atât alimentația nesănătoasă, cât și sedentarismul și lipsa mișcărilor fizice pot contribui la durerile articulare.

Pentru mai multe detalii despre rolul alimentației și al exercițiilor fizice în afecțiunile articulare, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Prognoza meteo 2 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Numerologie. Cum ne ajută numerele să avem relația perfectă...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Ultimele știri
x