Pornind de la clasica salată de ciuperci care se pregătește din vremuri vechi, de sărbători, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a combinat-o cu mai multe ingrediente proaspete, dar și conservate și a rezultat o nebunie de salată de ciuperci cu maioneză și murături.
Și dacă Vlăduț a apelat la o multitudine de ingrediente pentru această rețetă și modul de preparare este unul mai diferit față de cel al rețetei clasice.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul deosebit de preparare al salatei aperitiv pe bază de ciuperci.
Citește și: Conopidă murată în saramură
Ingrediente pentru Salată de ciuperci cu maioneză și murături:
- ciuperci champignon albe
- ciuperci champignon brune
- ghebe murate
- castraveți murați
- maioneză
- muștar franțuzesc, boabe
- 1-2 căței de usturoi
- cașcaval afumat
- ardei capia
- miez de nucă
- sare și piper
- miez de nucă
Rețetă de salată de ciuperci cu maioneză și murături - Mod de preparare
Cu așa combinație de ingrediente gustoase și hrănitoare, salata aperitiv pe bază de ciuperci și murături va avea un succes garantat chiar și la mesele festive.
La salata clasică de ciuperci cu maioneză ciupercile erau fierte în apă cu sare, apoi scurse și tocate. De data aceasta, Vlăduț a ales să prepare ciupercile fripte pe un grătar, după ce le-a șters bine cu prosoape absorbante umezite și le-a feliat în patru. Gustul ciupercilor fripte este mult mai bun decât al celor fierte. Un amănunt important la prepararea ciupercilor, pe care Vlăduț a ținut să-l sublinieze, este acela că nu trebuie să presărăm sare peste ele. Sarea va scoate apa din ciuperci în timpul tratamentului termic iar acestea în loc să se frigă, se vor fierbe.
Citește și: Rețetă de salată din bucătăria asiatică, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Tot pe grătar sau pe o tigaie antiaderentă se vor coace și ardeii capia. Apoi se curăță și se toacă mărunt. Se amestecă cu ciupercile fripte și tocate mărunt.
Ca și murături, Vlăduț a optat pentru castraveciorii murați, dar și pentru delicioasele ghebe murate. Atât castraveciorii cât și ghebele se toacă mărunt, se scurg bine de zeamă și se adaugă peste celelalte ingrediente tocate.
Cașcavalul afumat se adaugă dat pe răzătoarea mare, în cantitatea dorită.
Maioneza se prepară în cel mai clasic mod și se amestecă cu 1-2 căței de usturoi răzuiți și muștarul boabe.
La final, se adaugă în salata de ciuperci cu maioneză și murături, nuci tocate și frunze de busuioc, pentru un plus de aromă și prospețime.
Cantitățile ingredientelor din această rețetă de salată aperitiv și le potrivește fiecare după propriul gust. predominante trebuie să fie ciupercile, apoi murăturile, iar maioneza se adaugă treptat, până se obține gustul dorit.
Pentru a nu pierde detalii importante despre modul de preparare al rețetei de salată de ciuperci cu maioneză și murături și sfaturi utile de la Vlăduț, nu ezitați să urmăriți materialul video de mai sus!
Rețetă de salată din bucătăria asiatică, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani... Sărbătorește Valentine's Day într-un mod unic și ”Căsătorește-te la Neatza”. Cum te poți înscrie și câștiga inelul de lo...