Antena Căutare

Smiley News. Povestea lui Pedro Alvares Cabral, exploratorul care a descoperit Brazilia

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica "Smiley News", de la Neatza cu Răzvan și Dani, povestea lui Pedro Alvares Cabral, exploratorul care a descoperit Brazilia.

Pedro Alvares Cabral a fost un nobil, comandant militar, navigator și explorator portughez. Cabral a efectuat prima explorare substanțială a coastei nord-estice a Americii de Sud și a revendicat-o în numele Portugaliei.

La 15 februarie 1500, Cabral a fost numit Capitão-mor (tradus prin căpitan-major, sau comandant) al unei flote ce trebuia să ajungă în India. Pe atunci Coroana Portugheză obișnuia să numească nobili în funcții de comandă militare sau navale, indiferent de experiența sau competența lor profesionale.

Cabral a devenit liderul militar al expediției din care făceau parte și navigatori mult mai experimentați care să-l ajute în problemele de specialitate. Cei mai importanți dintre aceștia erau Bartolomeu Dias, Diogo Dias⁠ și Nicolau Coelho.

Smiley News. Virale în izolare. Distracția nu se oprește nici în carantină. Oamenii știu să se simtă bine și în pandemie

Flota aflată sub comanda lui Cabral, care avea 32–33 de ani a plecat din Lisabona la 9 martie 1500 la orele prânzului. În dimineața de 14 martie, flotila a trecut de Gran Canaria, cea mai mare insulă din arhipelagul Canarelor. A continuat drumul spre Capul Verde, o colonie portugheză aflată pe coasta Africii de Vest, unde a ajuns la 22 martie. Flota a trecut Ecuatorul la 9 aprilie și s-a la distanță cât mai mare spre vest de continentul african în așa-numita tehnică Volta do mar („turul mării”).

La 21 aprilie au fost văzute alge, ceea ce i-a făcut pe marinari să creadă că se apropie de coastă. A doua zi după-amiaza, miercuri 22 aprilie 1500, bănuiala li s-a confirmat atunci când au ancorat lângă ceea ce Cabral a botezat Monte Pascoal („Muntele Paștelui”, întrucât era săptămâna Paștelui). Acest punct se află pe coasta nord-estică a Braziliei de astăzi.

Smiley News. Efectele secundare ale coronavirusului. Doi chinezi s-au trezit negri africani

Pentru mai multe detalii, urmărește clipul video de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani!

Smiley News. Efectele secundare ale coronavirusului. Doi chinezi s-au trezit negri africani... Somajul tehnic. Tot ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi în această perioadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x