Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Rețetă de șnițel de pui cu orez cremos, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit în bucătăria de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă rețetă de șnițel de pui cu orez cremos.

Sandviș cu șnițel de pui și garnitură de orez cu pui, ouă și ceapă

Foarte interesant modul de abordare al lui Nicolai Tand în ceea ce privește rețetele preparate în cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, pentru că ne oferă idei de a refolosi anumite preparate rămase pentru a doua zi, așa cum puteți vedea și în această rețetă de șnițel de pui cu orez cremos.

Ingrediente pentru rețetă de șnițel de pui cu orez cremos:



  • pieptul de la un pui
  • sare și piper
  • lapte
  • smântână lichidă
  • ulei
  • oregano
  • pesmet
  • ouă
  • făină
  • chifle
  • salată
  • maioneză
  • orez
  • 3-4 cepe
  • oțet
  • sos de soia
  • apă
  • ceapă verde

Mod de preparare pentru rețetă de șnițel de pui cu orez cremos

Mai întâi se prepară câteva șnițele delicioase de pui, pe care le servim într-un sandviș cu chifle și salată verde, dar și un sos de maioneză, ca la rețetele de burgeri, apoi, presupunând că mai rămân șnițele și pentru a doua zi, le includem într-un preparat cu orez și ceapă caramelizată.

Preparare șnițel de pui

Carnea de pui, porționată mai grosier se condimentează cu sare și piper și se pune la macerat în lapte amestecat cu smântână lichidă, puțin ulei și oregano, pentru 2 ore la rece.

După acest interval, se scurg bucățile din piept de pui, se trec prin făină, apoi prin ouă bătute și la final prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.

Se scot pe prosoape de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Citește și: Rețetă de pui la rotisor și tartă de cartofi cu pui, preparată de Nicolai Tand la neatza cu Răzvan și Dani

Șnițelele de pui se servesc sub formă de sandviș cu chifle, salată verde și maioneză.

Secțiune dintr-un șnițel de pui

Rețetă de șnițel de pui cu orez cremos, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Preparare orez cremos cu sos de ceapă și ouă

Orezul se clătește în 3 ape și se pune la fiert în apă cât să fie acoperit cu două degete mai sus. se lasă să fiarbă până absoarbe apa, se condimentează cu sare și piper, apoi se stinge focul, se acoperă vasul cu orez și se lasă să se hidrateze lent în aburii care se formează în vas.

Citește și: Rețetă de friptură de pui cu sos din legume de toamnă, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Între timp, în uleiul de la șnițele se pune ceapa la călit. când ceapa își schibă culoarea, se adaugă sos de soia și oțet balsamic, după gust, apoi câteva șnițele tăiate în fâșii și rondele de ceapă verde. Se sparg și două ouă peste ingredientele din tigaie și se acoperă cu capac, urmărind ca ouăle să se prepare moi.

Se servește deliciosul șnițel de pui cu orez cremos peste care se va așeza sosul de ceapă cu bucățile de carne și ouăle coapte.

Rețetă de șnițel de pui cu orez cremos, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru a nu pierde detalii savuroase din timpul preparării rețetei și sfaturi de la Nicolai Tand, urmăriți materialul video de mai sus!