Rețetă de supă japoneză Ramen, gătită de Chef Nicolai Tand, la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand noul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne învață cum se prepară celebra rețetă de supă japoneză Ramen.

Supă japoneză Ramen, gătită de Chef Nicolai Tand, la Neatza cu Răzvan și Dani

Rețeta de supă japoneză Ramen este o supă foarte bogată și hrănitoare, preparată din cantități mici de multiple ingrediente și a devenit unul din felurile de mâncare tradiționale în Japonia, după ce-l de-al doilea război mondial.

Chef Nicolai Tand ne oferă sfaturi și trucuri pentru a obține un preparat gustos și foarte hrănitor.

Ingrediente pentru rețeta de supă japoneză Ramen:


  • oase de porc
  • aripioare de pui
  • foi de alge
  • ciuperci shitache
  • germeni de mazăre
  • usturoi
  • ghimbir
  • dashi( pudră de pește)
  • susan
  • carne de porc
  • ouă
  • ceapă
  • ceapă verde
  • tăiței de casă
  • sos de soia

Mod de preparare pentru rețeta de supă japoneză Ramen

Mai întâi se porționează oasele de porc și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite.

Se lasă să fiarbă 20-30 de minute, se înlătură prima apă, apoi se pun din nou la fiert cu multă apă, la foc încet pentru aproximativ 2 ore.

Aripioarele de pui se fierb și ele pentru a obține o supă gustoasă.

Citește și: Trei rețete de risotto preparate de Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Carnea de porc se prepară la cuptor, condimentată după propriile gusturi.

În vasul cu oase, când acestea și-au lăsat savoarea, se adaugă pe rând toate celelalte ingrediente: foile de alge, usturoi, ghimbir, tăiței de casă, dashi, ceapa albă și cea verde, sos de soia, ciupercile și supa de pui.

Ouăle se fierb moi, adică pentru 4 minute și se adaugă în supă, în timpul servirii, curățate ți tăiate în jumătăți, așa încât gălbenușul să fie cursiv.

Tot în timpul servirii se mai adaugă și verdeață și semințe și diverse sosuri preparate separat din usturoi cu ghimbir, cu grăsime de la carnea preparată la cuptor, chilli și ce mai dorește fiecare.

Rețetă de supă japoneză Ramen, gătită de Chef Nicolai Tand, la Neatza cu Răzvan și Dani

supă japoneză Ramen, gătită de Chef Nicolai Tand, la Neatza cu Răzvan și Dani

Rețetele sunt versatile, se pot reinterpreta după pofta și imaginația fiecăruia, dar și în funcție de ingredientele pe care le găsim.

Supa japoneză Ramen este atât de consistentă încât nu mai simți nevoia de altceva la masă.

Spor și poftă bună!

Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Nicolai Tand, urmăriți materialul video de mai sus!

Ultimele știri