Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza, pe lângă faptul că prepară rețete savuroase, le prezintă sub diferite aspecte, iar în ediția din 15 iulie 2021, de la Super Neatza, Vlăduț a pregătit o rețetă de friptură din mușchi file de porc, sub formă de fluture.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi această rețetă delicioasă și aspectuoasă, din bucătăria lui Vlăduț.
Rețetă de friptură din mușchi file de porc, sub formă de fluture - ingrediente
- 500 gr mușchi file de porc
- ceapă roșie
- ardei gras
- ardei capia
- ardei iute
- cașcaval afumat
- parmezan
- sare și piper
- ulei
- frunze de busuioc
- roșii
- cartofi
- cimbru
Rețetă de friptură din mușchi file de porc, sub formă de fluture - Mod de preparare
Mușchiul se porționează în două părți, iar fiecare parte se secționează în două părți egale, însă fără a stăpunge carnea de tot. Astfel, porțiile de carne vor avea formă de fluture. Cu un ciocan de șnițele se aplatizează ușor carnea pentru a se pătrunde bine și uniform în timpul preparării. Carnea se condimentează pe toate părțile cu sare și pier. Se lasă carnea la odihnit 10-15 minute, timp în care se pregătesc ingredientele ce îi vor completa gustul.
Citește și: Super Neatza, 14 iulie 2021. Rețetă de Boeuf Bourguignon, preparată de chef Nicolai Tand
Ardeii capia se coc pe grill, apoi se curăță și se taie în fâșii. Ceapa roșie se curăță și se taie rondele. Tot în rondele se taie și ardeiul gras, dar și ardeiul iute. Cașcavalul afumat se feliază subțire, iar parmezanul se răzuiește.
Când toate aceste ingrediente sunt gata pregătite, se poate începe procesul de preparare.
Într-o tigaie adâncă se pune puțin ulei și se rumenesc, pe rând, bucățile de carne pe prima parte. Se întoarce carnea pe partea cealaltă și imediat se presară peste partea deja rumenită rondele de ceapă, de ardei gras și ardei iute, fâșii de ardei copt, felii de cașcaval și parmezan răzuit. Se presară și frunze de busuioc și se acoperă tigaia cu capac, lăsând ingredientele câteva minute să se înăbușe și să-și întrepătrundă aromele, iar cașcavalul și parmezanul să le gratineze frumos.
Între timp, se pregătește și garnitura de cartofi. Vlăduț a optat pentru cartofi la cuptor cu cimbru și parmezan, dar are un pont pentru a le da gust și textură cremoasă. Cartofii se spală bine și se feliază grosier, pe lungime. Apoi se pun la fiert în apă cu sare și puțin zahăr brun. Nu se lasă la fiert decât să se pătrundă foarte puțin și să capete gust ușor dulce și sărat. Se scurg bine, se așazî în tavă pe hârtie de copt și se tamponează cu prosoape de hârtie. Apoi se stropesc cu puțin ulei și se așază printre ei crenguțe de cimbru. Se dau la cuptor până se rumenesc la suprafață, se scot, se presară cu parmezan răzuit și se mai dau câteva minute la cuptor, cât să se topească parmezanul ușor peste ei.
Cartofii la cuptor și roșiile proaspete reprezintă garnitura pentru această rețetă de friptură din mușchi file de porc, sub formă de fluture.
Spor și poftă bună!
Prognoza Meteo, 15 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Horoscopul zilei 16 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod...