Pastele sunt pentru mulți dintre noi, prima opțiune la care ne gândim când dorim un preparat rapid, gustos și sățios, iar rețetele cu paste sunt extrem de versatile. Mircea Gheorghe, chef bucătar ne propune o rețetă de paste mai speciale și anume: Paste spaghetti Nero di Sepia cu fructe de mare și sos de roșii.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a încerca și voi așa rețetă interesantă de paste.
Ingrediente pentru paste spaghetti Nero di Sepia cu fructe de mare și sos de roșii:
- paste spaghetti Nero di sepia
- creveți
- caracatiță
- ardei iute
- capere
- roșii cherry
- roșii la conservă
- chives
- usturoi
- file de anșoa
- lime
- ulei de măsline
- sare și piper
- smântână
Rețetă paste spaghetti Nero di Sepia cu fructe de mare și sos de roșii - Mod de preparare
Punem apa cu sare la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adăugăm pastele. Metota de fierbere a pastelor cu nero di sepia este aceeași ca la pastele clasice, însă timpul de fierbere este mai mare. Pastele cu nero di sepia vor fierbe în aproximativ 15 minute.
Între timp, ne ocupăm de sos.
Punem o tigaie cu ulei de măsline la încins. Adăugăm usturoiul, ardeiul iute și fructele de mare. le lăsăm la foc mediu, agităm tigaia să se prepare pe toate părțille și avem grăjă să nu se ardă. Fructele de mare necesită un timp foarte scurt de preparare. Mai adăugăm puțin ulei de măsline, apoi sucul de roșii, câteva capere, nu foarte multe că sunt acrișoare și micșorăm intensitatea focului.
Adăugăm și un file de anșoa, pentru un gust ușor de pește, apoi smântână, pentru cremozitatea sosului și contrast. Mai punem zeama de la jumătate de lime și amestecăm ușor în sos pentru a nu strivi fructele de mare. Fierbem sosul la foc mic doar câteva minute, pentru a se întrepătrunde gusturile. Apoi scurgem pastele fierte și le adăugăm în sos.
Potrivim gustul cu sare și piper și gata delicioasele paste cu fructe de mare și sos de roșii.
Pentru plating, adăugăm și roșii cherry proaspete, chives tocat mărunt și verdeață, dar și microplante. Putem servi deliciosul preparat cu un vin bun.
Citește și: Trei rețete cu paste de casă, gătite de chef Nicolai Tand, la Neatza cu Răzvan și Dani
Bineînțeles, rețeta de paste poate fi adaptată după gustul fiecăruia. fructele de mare pot fi înlocuite cu ciuperci sau alte legume.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această Rețetă paste spaghetti Nero di Sepia cu fructe de mare și sos de roșii, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Chef Mircea Gheorghe, accesați materialul video de mai sus.
Ciorbă deasă din verdețuri de primăvară, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani... Rețetă de pui cu cartofi și două sosuri, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...