Antena Căutare

Terină de porc în aluat: ingrediente și mod de preparare. Cum gătește chef Nicolai Tand acest aperitiv fin

Chef Nicolai Tand a preparat terină de porc în aluat la Neatza cu Răzvan și Dani. Bucătarul a dezvăluit trucul pentru a da un gust desăvârșit acestui aperitiv fin.

Galerie
Chef Nicolai Tand a preparat terină de porc în aluat la Neatza cu Răzvan și Dani. Bucătarul a dezvăluit trucul pentru a da un gust desăvârșit acestui aperitiv fin. | Antena 1 si Shutterstock

Pentru a prepara terină de porc în aluat, chef Nicolai Tand a ales carne de calitate, un aspect foarte important în prepararea acestui aperitiv fin.

Secretul bucătarului de la Super Neatza sunt măcelăriile pe care PENNY le are în magazine. Acolo găsește carne de porc, pasăre și vită, pe care le combină în mâncărurile delicioase ce le prepară la Neatza cu Răzvan și Dani și nu numai.

Citește și: Super Neatza cu Răzvan și Dani. Cum prepari cel mai delicios tartar de vită. Secretul lui chef Nicolai Tand

Terină de porc în aluat: ingrediente și mod de preparare. Cum gătește chef Nicolai Tand acest aperitiv fin

După ce a prezentat cumpărăturile făcute la Penny, chef Nicolai Tand a început prepararea rețetei de terină de porc în aluat.

Ingrediente:

  • bucăți de carne de porc
  • carne tocată de porc
  • ficăței de pui
  • vin alb
  • 4,5 cepe galbene
  • usturoi
  • unt
  • făină
  • ouă
  • lapte
  • cimbru
  • salată verde
  • castraveți murați
  • sare
  • piper.

Mod de preparare terină de porc în aluat

Se face un aluat din făină cu unt (la temperatura camerei), un vârf de sare și puțină apă, se frământă cu degetele până când se încorporează complet și devine omogen. Se pune aluatul într-o folie de plastic și se ține la frigider până sunt gata restul preparatelor din rețetă.

Ficățeii, tocați mărunt în cubulețe mici, se trag la tigaie cu puțină ceapă și vin alb. Restul cepei se trage și ea la tigaie, în unt, până devine transparentă.

Carnea tocată și cea de lucru se toacă mărunt și se trag de asemenea la tigaie. Apoi se amestecă într-un bol separat cu ceapa gătită, ficățeii gătiți, cimbrișorul, 2, 3 ouă bătute, lapte și se condimentează.

Aluatul se pune într-o formă de cozonac, întins frumos pe toate laturile formei, cu grosime de 5 mm. Se adaugă umplutura, se presează să nu rămână goluri de aer, se închide, se unge cu puțin gălbenuș de ou deasupra și apoi se pune la cuptor pentru 1h și jumătate, la 180 de grade.

Se servește rece, cu salată verde și castraveți murați. Poftă bună!

Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani. Cum prepari cel mai delicios hamburger cu șnițel de pui. Secretul lui chef Nicolai Tand

Despre măcelăriile PENNY

Măcelăriile PENNY oferă o gamă largă de produse, inclusiv carne de porc, vită, pui, miel (în funcție de sezon), precum și preparate din carne, cum ar fi cârnați, mici, fripturi marinate și alte specialități.

Produsele sunt inspectate riguros, pentru a îndeplini cerințele de calitate, astfel încât clienții să poată avea încredere în prospețimea și siguranța alimentară a produselor.

Carnea provine de la abatoare certificate din România, iar trasabilitatea produselor este un punct important, astfel încât clienții pot verifica de unde provine carnea.

Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro

Florin Ristei a verificat telefonul Ramonei Olaru: ”Cine e ăsta... Andrei?” Ce a descoperit în smatphone-ul colegei de l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 octombrie. Adrian a ajuns la pragul de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 octombrie. Adrian a ajuns la pragul de 5.000 de lei Luni, 14.10.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x