Pentru a prepara terină de porc în aluat, chef Nicolai Tand a ales carne de calitate, un aspect foarte important în prepararea acestui aperitiv fin.
Secretul bucătarului de la Super Neatza sunt măcelăriile pe care PENNY le are în magazine. Acolo găsește carne de porc, pasăre și vită, pe care le combină în mâncărurile delicioase ce le prepară la Neatza cu Răzvan și Dani și nu numai.
Citește și: Super Neatza cu Răzvan și Dani. Cum prepari cel mai delicios tartar de vită. Secretul lui chef Nicolai Tand
Terină de porc în aluat: ingrediente și mod de preparare. Cum gătește chef Nicolai Tand acest aperitiv fin
După ce a prezentat cumpărăturile făcute la Penny, chef Nicolai Tand a început prepararea rețetei de terină de porc în aluat.
Ingrediente:
- bucăți de carne de porc
- carne tocată de porc
- ficăței de pui
- vin alb
- 4,5 cepe galbene
- usturoi
- unt
- făină
- ouă
- lapte
- cimbru
- salată verde
- castraveți murați
- sare
- piper.
Mod de preparare terină de porc în aluat
Se face un aluat din făină cu unt (la temperatura camerei), un vârf de sare și puțină apă, se frământă cu degetele până când se încorporează complet și devine omogen. Se pune aluatul într-o folie de plastic și se ține la frigider până sunt gata restul preparatelor din rețetă.
Ficățeii, tocați mărunt în cubulețe mici, se trag la tigaie cu puțină ceapă și vin alb. Restul cepei se trage și ea la tigaie, în unt, până devine transparentă.
Carnea tocată și cea de lucru se toacă mărunt și se trag de asemenea la tigaie. Apoi se amestecă într-un bol separat cu ceapa gătită, ficățeii gătiți, cimbrișorul, 2, 3 ouă bătute, lapte și se condimentează.
Aluatul se pune într-o formă de cozonac, întins frumos pe toate laturile formei, cu grosime de 5 mm. Se adaugă umplutura, se presează să nu rămână goluri de aer, se închide, se unge cu puțin gălbenuș de ou deasupra și apoi se pune la cuptor pentru 1h și jumătate, la 180 de grade.
Se servește rece, cu salată verde și castraveți murați. Poftă bună!
Despre măcelăriile PENNY
Măcelăriile PENNY oferă o gamă largă de produse, inclusiv carne de porc, vită, pui, miel (în funcție de sezon), precum și preparate din carne, cum ar fi cârnați, mici, fripturi marinate și alte specialități.
Produsele sunt inspectate riguros, pentru a îndeplini cerințele de calitate, astfel încât clienții să poată avea încredere în prospețimea și siguranța alimentară a produselor.
Carnea provine de la abatoare certificate din România, iar trasabilitatea produselor este un punct important, astfel încât clienții pot verifica de unde provine carnea.
Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro