Ca să faci o mâncare bună, ai nevoie de ingrediente bune, susține cu tărie chef Nicolai Tand. Când vine vorba de carne, un lucru e clar: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea dă gustul, textura și savoarea.
Secretul bucătarului de la Super Neatza pentru rețetele delicioase, cu care îi cucerește pe cei care le gustă, sunt măcelăriile pe care PENNY le are în magazine. Măcelării adevărate, cum le numește el, unde găsești carne de porc, pasăre și vită ca să le combini cum vrei în mâncăruri delicioase.
Cu ajutorul măcelarilor din măcelăriile Penny a ales și pulpa de vită pe care a folosit-o pentru a găti tartarul de vită. Iată cum a ieșit preparatul și cum se gătește pentru un plus de gust.
Rețetă tartar de vită
În rândurile de mai jos regăsiți rețeta preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza de la Antena 1. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente rețetă tartat de vită:
- 400g pulpă de vită
- 200g castraveți murați cornichons
- 2 cepe able
- 200g capere
- 3 / 4 legături de pătrunjel
- 1 borcan de maioneză
- 1 sticlă ketchup (dulce sau picant – după preferința fiecăruia)
- 1l ulei de floarea soarelui
- 500g cartofi
Mod de preparare rețetă de tartar de vită:
Carnea de vită se taie foarte, foarte mărunt și foarte important, pentru tartar carnea se toacă întotdeauna la cuțit. Separat tocăm la fel de mărunt și celelalte ingrediente – pătrunjelul, ceapa, caperele și castraveții murați.
Se amestecă toate împreună și se adaugă sare și piper. Într-un bol separat, facem un amestec omogen din maioneză și ketchup, plus sare și piper după gust.
Adăugăm o lingură din acest amestec omogen în compoziția cu vită, ca să legăm toate ingredientele împreună. Și gata tartarul de vită!
Preparatul poate fi savurat împreună cu o porție delicioasă de cartofi prăjiți sau împreună cu 2, 3 felii de pâine prăjită. Desigur un pahar de vin roșu e ideal pentru un plus de savoare. Poftă bună!
Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro.
Super Neatza, 4 octombrie 2023. Rețeta lui Radu Darie: Salată grecească de toamnă... Super Neatza, 5 octombrie 2023. Rețeta lui Radu Darie: Sendviș cu smochine...