- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
La Neatza de Weekend se glumește, se cântă, dar se și gătește la foc continuu. În ediția din 30 ianuarie 2022, una dintre rețetele preparate de chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a fost o rețetă țărănească de tocăniță de cartofi cu cârnați de casă. ”Am pus ceapă, morcov ras, cârnații fără ulei, boia, chimen, o conservă de roșii, cartofi și apă. Las să fiarbă și într-o jumătate de oră este gata. Voi mai face și o salată verde”, a spus acesta.
Este o rețetă cu gust de copilărie pe care nimeni nu o refuză, mai ales servită cu o salată de murături în saramură, sau o salată de verdeață proaspătă. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi una dintre rețetele delicioase ale copilăriei și a-i delecta pe cei dragi cu ea.
Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă - Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 500 gr cârnați de casă, afumați și ușor picanți
- 2 cepe de mărime medie
- 1 morcov mare
- 250 gr roșii din conservă
- sare și piper, după gust
- boia de ardei dulce
- semințe de chimen
- 1 legătură de pătrunjel verde
Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă - Mod de preparare
Pentru reușita unei astfel de tocănițe, așa cum o prepara mama sau bunica, este importantă alegerea cârnaților. Dacă sunt cârnați de casă și mai sunt și afumați și ușor picanți, deliciul va fi maxim.
Se începe cu porționarea cârnații în bucăți mici și se pun la rumenit într-o crăticioară, fără adaos de ulei. Se amestecă să nu se ardă, iar când se formează grăsime în crăticioară, se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul răzuit. Se amestecă bine ingredientele și se adaugă puțină apă, pentru a nu se arde.
Când ceapa și morcovul s-au caramelizat ușor, se adaugă roșiile din conservă și se com=ntinuă fierberea ingredientelor.
Cartofii se curăță, se spală bine și se taie în cuburi potrivit de mari. Se adaugă în cratița cu cârnați și se amestecă printre ingrediente. Se mai completează cu apă, atât cât să se acopere bine ingredientele și se lasă tocănița de cartofi cu cârnați de casă la fiert până când se pătrund bine cartofii.
Pe parcursul fierberii se adaucă boia de ardei, chimen, sare și piper, după gust. Înainte de stingerea focului, se adaugă în tocăniță și un cățel de usturoi răzuit. Acesta va oferi preparatului un plus de aromă și gust picant. Tocănița de cartofi se servește decorată cu verdeață proaspătă, tocată mărunt.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tocăniță de cartofi cu cârnați de casă, dar și pentru a savura momente delicioase din timpul emisiunii, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza de Weekend”.
Tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 28 ianuarie 2022... Lasagna cu vinete și dovlecei. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de weekend, 30 ianuarie 2022...