Antena Căutare

Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de weekend, 30 ianuarie 2022

”În ediția din 30 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza de weekend, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat o delicioasă rețetă de tocăniță de cartofi cu cârnați de casă.

Cârnații de casă dacă sunt și afumați, dau o savoare plăcută tocăniței Galerie
Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă în cratiță, pe aragaz | Neatza de Weekend

La Neatza de Weekend se glumește, se cântă, dar se și gătește la foc continuu. În ediția din 30 ianuarie 2022, una dintre rețetele preparate de chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a fost o rețetă țărănească de tocăniță de cartofi cu cârnați de casă. ”Am pus ceapă, morcov ras, cârnații fără ulei, boia, chimen, o conservă de roșii, cartofi și apă. Las să fiarbă și într-o jumătate de oră este gata. Voi mai face și o salată verde”, a spus acesta.

Este o rețetă cu gust de copilărie pe care nimeni nu o refuză, mai ales servită cu o salată de murături în saramură, sau o salată de verdeață proaspătă. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi una dintre rețetele delicioase ale copilăriei și a-i delecta pe cei dragi cu ea.

Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă - Ingrediente

  • 500 gr cartofi albi
  • 500 gr cârnați de casă, afumați și ușor picanți
  • 2 cepe de mărime medie
  • 1 morcov mare
  • 250 gr roșii din conservă
  • sare și piper, după gust
  • boia de ardei dulce
  • semințe de chimen
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Tocăniță de cartofi cu cârnați de casă - Mod de preparare

Pentru reușita unei astfel de tocănițe, așa cum o prepara mama sau bunica, este importantă alegerea cârnaților. Dacă sunt cârnați de casă și mai sunt și afumați și ușor picanți, deliciul va fi maxim.

Se începe cu porționarea cârnații în bucăți mici și se pun la rumenit într-o crăticioară, fără adaos de ulei. Se amestecă să nu se ardă, iar când se formează grăsime în crăticioară, se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul răzuit. Se amestecă bine ingredientele și se adaugă puțină apă, pentru a nu se arde.

Citește și: Cartofi copți și umpluți cu cârnați și brânzeturi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 26 ianuarie 2022

Când ceapa și morcovul s-au caramelizat ușor, se adaugă roșiile din conservă și se com=ntinuă fierberea ingredientelor.

Cartofii se curăță, se spală bine și se taie în cuburi potrivit de mari. Se adaugă în cratița cu cârnați și se amestecă printre ingrediente. Se mai completează cu apă, atât cât să se acopere bine ingredientele și se lasă tocănița de cartofi cu cârnați de casă la fiert până când se pătrund bine cartofii.

Pe parcursul fierberii se adaucă boia de ardei, chimen, sare și piper, după gust. Înainte de stingerea focului, se adaugă în tocăniță și un cățel de usturoi răzuit. Acesta va oferi preparatului un plus de aromă și gust picant. Tocănița de cartofi se servește decorată cu verdeață proaspătă, tocată mărunt.

Citește și: Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 24 ianuarie 2022

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tocăniță de cartofi cu cârnați de casă, dar și pentru a savura momente delicioase din timpul emisiunii, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza de Weekend”.

Tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 28 ianuarie 2022... Lasagna cu vinete și dovlecei. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de weekend, 30 ianuarie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x