Chef Radu Darie, unul dintre îndrăgiții bucătari ai matinalului Super Neatza, ne oferă idei culinare foarte interesante pe care le putem pune în practică în bucătăriile de acasă. În ediția din 24 ianuarie 2022 matinalului, una dintre rețetele preparate de chef Radu Darie, a fost o rețetă interesantă de friptură, din obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa rețetă interesantă și delicioasă.
Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă - Ingrediente
Lista de ingrediente pentru această rețetă de friptură nu este nici foarte mare și nici complexă. Ingredientele sunt foarte accesibile, le găsiți în orice hipermarket.
Ingrediente pentru friptura de vită:
- 2 buc. obrăjori de vită
- sare și piper
- ulei
- iaurt grecesc
- sos de morcovi caramelizați, pentru decor
Ingrediente pentru turte de casă:
- 1 kg făină tip 650
- 40 gr drojdie proaspătă
- 450 ml apă caldă
- 30 ml ulei
- 7 gr sare
- 10 gr zahăr
Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă - Mod de preparare
Începem cu pregătirea cărnii care necesită un timp de macerare la frigider, pentru a deveni mai fragedă.
Cum se prepară friptura din obrăjori de vită
Se porționează carnea de vită în bucăți mai mici și se filetează pentru a putea pătrunde condimentele mai bine și a o ajuta la frăgezire. Se condimentează bucățile de carne cu sare și piper, se pun într-un vas acoperit sau într-o pungă de plastic și se lasă la rece pentru 30 de minute.
Citește și: Ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022
După acest interval de timp de relaxare la rece, se încinge o tigaie unsă cu ulei. Se rumenesc bucățile de carne pe toate părțile până când sunt bine sigilate. Apoi se continuă prepararea acestora la cuptor, cu un plus de ulei, pentru aproximativ 3 ore, la 140 de grade Celsius.
Cum se prepară turtele de casă
Se trece făina prin sită într-un bol încăpător, se amestecă cu sarea și se face o adâncitură la mijlocul amestecului. Drojdia se amestecă cu zahărul în alt bol și se adaugă puțină apă caldă și puțină făină. Se omogenizează bine aceste ingrediente și se lasă deoparte 10 minute, sau până când își dublează volumul. Acest amestec se pune în adâncitura creată în făină.
Apa caldă se toarnă treptat, amestecând făina cu drojdia activată. Pe parcurs se adaugă și uleiul. Se frământă un aluat ferm care se lasă la dospit pentru o oră, la loc cald și acoperit cu un ștergar.
Apoi se rup bucăți mici din aluat și se aplatizează pe masa presărată cu făină. Se coc în tigaia încinsă, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Friptura din obrăjori de vită se servește cu sos de iaurt grecesc și turte de casă calde.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.