Tort cu căpșuni și cremă de ciocolată albă, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că este vineri, la Neatza cu Răzvan și Dani este zi de desert, iar Vlăduț, a preparat o rețetă proprie de tort cu căpșuni și cremă de ciocolată albă.

Tort cu blat de biscuiți, căpșuni și cremă de ciocolată albă într-o formă de 28 cm diametrul

Rețeta lui Vlăduț

După cum ne-a obișnuit, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, vinerea prepară în cadrul matinalului rețete de desert, iar de data aceasta a preparat un spectaculos tort cu căpșuni și cremă de ciocolată albă.

Rețeta nu se pregătește deloc greu, deci o putem prepara și noi pentru răsfățul din weekend.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al minunatului desert.

Ingrediente pentru tort cu căpșuni și cremă de ciocolată albă

Lista de ingrediente pentru un astfel de tort este simplă, deci nu aveți motive să nu testați și voi rețeta. Ingredientele sunt dintre cele mai des folosite la torturi: ciocolată, căpșuni, frișcă, etc.

Pentru blat de bisciuiți într-o formă de 28 cm:

 • 400 gr biscuiți glutenoși
 • 200 gr unt cu 82 % grăsime

Pentru cremă:

 • 600 gr ciocolată albă
 • 250 gr smântână pentru frișcă
 • 2 lămâi verzi
 • 50 gr unt
 • 1 praf de sare

În plus:

 • 1 kg căpșuni
 • 100 gr ciocolată neagră
 • 50 ml smântână
 • 20 gr unt

Rețetă de tort cu căpșuni și cremă de ciocolată albă - Mod de preparare

Pe cât este lista ingredientelor de scurtă și la îndemână, pe atât este și modul de preparare ușor.

Cum pregătim blatul de biscuiți

Mărunțim biscuiții cu ajutorul robotului, sau cu ajutorul unui chopper. Topim untul și îl adăugăm peste biscuiți. Amestecăm intens până când firimiturile de biscuiți absorb tot untul. Transferăm amestecul de biscuiți cu unt în forma de tort și o îmbrăcăm cu acesta atât la bază cât și pe pereții laterali. Apoi dăm forma la cuptor pentru 12-15 minute să devină crusta de biscuiți crocantă.

Citește și: Tort de morcovi cu cremă de brânză și glazură de ciocolată, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Cum pregătim crema de ciocolată albă

Punem smântâna pentru frișcă la încălzit și adăugăm ciocolata ruptă în ea. Amestecăm bine până se topește ciocolata, apoi adăugăm coaja de la 2 lămâi verzi, dar și zeama. Apoi adăugăm untul și un praf de sare, omogenizăm compoziția și o lăsăm să se tempereze ușor.

Cât timp se temperează crema de ciocolată albă, curățăm cățșunile și le decupăm puțin din partea de la codițe, pentru a le putea așeza frumos cu vârfurile în sus.

Turnăm un strat subțire de cremă de ciocolată peste biscuiții din tavă. Așezăm căpșunile una lângă alta, cu vârfurile în sus. Apoi turnăm peste ele și restul de cremă. Presărăm pe deasupra alte căpșuni și fistic tocat și dăm tortul la frigider până se întărește crema.

Când crema de ciocolată albă s-a întărit, topim ciocolata neagră în smântâna încălzită și adăugăm puțin unt. Omogenizăm bine compoziția și glazurăm cu ea marginile crocante ale crustei de biscuiți. Folosim o pensulă de patiserie pentru a glazura frumos crusta de biscuiți.

Citește și: Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Dăm din nou tortul la rece pentru câteva ore bune, sau de pe o zi pe alta. Apoi îl putem secționa și servi alături de cei dragi.

Pentru că se anunță zile călduroase și cum piața abundă de căpșuni parfumate, vă oferim cea mai simplă rețetă de înghețată de banane și căpșuni, preparată în casă. Cu doar câteva ingrediente și într-un timp, relativ scurt, puteți pregăti desertul cel mai îndrăgit, atât de cei mari, cât și de cei mici.

Ultimele știri